Jeśli ktoś szuka osłony na wyświetlacz 1DXmk2 to widziałem, że bezklejowe szybki LARMOR - GGS do 1DX są oznaczone przez producenta że pasują zarówno do 1DX i 1DXmk2.
Dodatkowo w komplecie dwie poliwęglanowe na wyświetlacze LCD.
Jeśli ktoś szuka osłony na wyświetlacz 1DXmk2 to widziałem, że bezklejowe szybki LARMOR - GGS do 1DX są oznaczone przez producenta że pasują zarówno do 1DX i 1DXmk2.
Dodatkowo w komplecie dwie poliwęglanowe na wyświetlacze LCD.
R3 + RF85LDS
Sprawdzone.Pasują.Dzieki za info.
Ktoś próbował juz zamienników aku do 1DX2?
Te od starego 1DX'a nie działają, ani nie ładują się w nowej ładowarce (próbowałem trzy różne chińczyki)
![]()
Dac 26k za aparat i szukac zamiennikow. Nigdy tego nie pojme.
Do C100 używam zamienników, 5D3 leci na zamiennikach, D800 zanim sprzedałem - były dwa zamienniki... Z 1Dx2 testowałem na razie trzy różne, ale niestety nie rabotają
Aha, obiektywów też używam zamienników, głównie Sigm i Zeissa, choć dwa Samyangi do C100 też podpinam.
A wracając do baterii, gdyby ktoś kogo nie bolą zamienniki, coś wiedział o dostępności to chętnie skorzystam!
P.S.
No bym zapomniał... Pasków też używam zamienników. Do wszystkich puszek![]()
Ostatnio edytowane przez the.watcher ; 09-10-2016 o 00:41
Nice![]()
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Krzychu, jak z AF na ptakach które nagle się zrywaja do lotu? Czytałem że tu MKII kładzie na łopatki poprzednika.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Jest jeszcze zdecydowane za wcześnie dla mnie na osąd :-). Wrażenia są bardzo pozytywne.
Jak rozumiesz "zrywanie do lotu"? Nalot na Ciebie, podczas którego ptak bardzo szybko zbliża się do Ciebie? Czy ogólny chaotyczny zryw w każdym innym kierunku?
Z bielikami i mk1 nie miałem nigdy problemów w kontekście takich sytuacji. Może gdy będą to sporo mniejsze gatunki, to coś się bardziej uwidoczni.
[ 500px ]