Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 233

Wątek: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Jakby kogoś interesowała cena w Polsce to są już pierwsze preordery - 25 999 zł. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć żadnej dokładniejszej informacji na temat kiedy będzie dostępny w sprzedaży. A trochę zęby sobie ostrzę na tą jedyneczkę

Cytat Zamieszczone przez skarbus Zobacz posta
    Jakby kogoś interesowała cena w Polsce to są już pierwsze preordery - 25 999 zł. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć żadnej dokładniejszej informacji na temat kiedy będzie dostępny w sprzedaży. A trochę zęby sobie ostrzę na tą jedyneczkę
    W tej cenie podają że wysyłka od 31.05.2016.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Polega ona na tym, że każda połówka piksela bierze udział w tworzeniu obrazu jak i działaniu fazowego AF. Czyli nic z powierzchni matrycy nie jest tracone na AF.

Tyle teoria W praktyce oczywiście matryca Dual Pixel jest bardziej skomplikowana niż "zwykła" matryca o tej samej liczbie pikseli. Każda z połówek piksela jest właściwie osobnym, niezależnym pikselem, a to oznacza więcej tranzystorów jak i obwodów odczytu. Te dodatkowe struktury oczywiście trzeba gdzieś upchnąć na powierzchni matrycy. Ale przyjmijmy, że projektanci dobrze sobie z tym radzą, a wkrótce (może już?) będą jeszcze lepiej (sensory stacked).
    Gdzie tą teorię można znaleźć? Nie chciałbym opierać się na nadinterpretacji materiałów marketingowych.
    Jak coś robi w jednym czasie dwie lub więcej rzeczy, to wiesz jak to może być robione ... po łebkach np. :-).
    [ 500px ]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Gdzie tą teorię można znaleźć? Nie chciałbym opierać się na nadinterpretacji materiałów marketingowych.
    Jak coś robi w jednym czasie dwie lub więcej rzeczy, to wiesz jak to może być robione ... po łebkach np. :-).
    Skoro ma być bez marketingowych ubarwień:

"teoria"

Jeśli dobrze pamiętam, to dotyczy konkretnie C300 II, ale zasada jest ta sama.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 21-03-2016 o 20:43

Panowie, dzwoniac do Canona, lada chwila ma sie pojawic pucha w sprzedazy i...no wlasnie. Zapytalem ile bedzie kosztowac, bo canon chce za niego 6000 zielonych.Otrzymalem odpowiedz, ze bedzie dostepny w cenie 26000 pln, coz jestesmy bogatym narodem Moje pytanie do Was, gdzie np w Berlinie moge dokonac zakupu tej puchy? Wiem, ze za granica jest dostepny w cenie sugerowanej. Pytajac w Canon Polska, gwarancja jest 2 letnie i nie zaleznie gdzie go kupie
    Ostatnio edytowane przez ac3 ; 28-03-2016 o 19:15
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wychodzi 22700 nie jest to jakaś przerażajaca różnica. Myślę że raczej pazerność po premierze. Podejrzewam że jak chwilę poczekasz i będzie w większości sklepów to ceny się zrównają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

3.500 to nie jest pazernosc? Biorac pod uwage, ze Canon puszcza to do dystrybucji taniej, zeby dystrybutor tez zarobil. Majac na uwdze przeszlosc, nie licze na wyrownanie sie cen w Polsce.Dlatego pytam o sprawdzony sklep, blisko zachodniej granicy. Wole pojechac na weekendowy wypad i przyjechac z puszka w cenie sugerowanej i nie czekac na laskowcow z rodzimych hurtowni.

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    3.500 to nie jest pazernosc? Biorac pod uwage, ze Canon puszcza to do dystrybucji taniej, zeby dystrybutor tez zarobil. Majac na uwdze przeszlosc, nie licze na wyrownanie sie cen w Polsce.Dlatego pytam o sprawdzony sklep, blisko zachodniej granicy. Wole pojechac na weekendowy wypad i przyjechac z puszka w cenie sugerowanej i nie czekac na laskowcow z rodzimych hurtowni.
    Myślę, że spokojnie zejdzie do poziomu min ~22.5k - 23k PLN. Tylko to nie stanie się w kilka miesięcy. Podatek za nowość musi być. 13.5% to nie jest nie wiadomo ile.
    W USA za 6k$ dostajesz jeszcze kartę cfast i czytnik.
    [ 500px ]

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Myślę, że spokojnie zejdzie do poziomu min ~22.5k - 23k PLN. Tylko to nie stanie się w kilka miesięcy. Podatek za nowość musi być. 13.5% to nie jest nie wiadomo ile.
    W USA za 6k$ dostajesz jeszcze kartę cfast i czytnik.
    i wlasnie dlatego nie chce placic podatku od luksusu.Sciaganie z USA nie wchodzi w gre. Poza tym na taka zabawke nie da sie czekac

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    Dlatego pytam o sprawdzony sklep, blisko zachodniej granicy.
    Ja kupowałem w Foto-Wolf - porządny, duży sklep:
    Canon EOS-1D X Mark II- Ihr Fotospezialist in Dresden und Umgebung

Nie wiem czy ta cena Cię satysfakcjonuje
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Po dzisiejszym kursie euro to : 26,712 PLN wiec drozej niz w Polsce.

Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów