Hahahaha!![]()
Hahahaha!![]()
5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500px
Gościu pokazał crop 100% z obrazka z 1DX II niedoświetlony o 5EV a potem rozjaśniony o +5EV oraz to samo z 1DX.
Zabieg wykonał w RAW Therapee jak pisze.
No i wyszło, że szum z 1DX II jest znacznie mniejszy.
Tak było bo zdążyłem zobaczyć ten obrazek.
Różnica była na tyle duża, że wydaje mi się to jakąś mistyfikacją bo Canon takiej matrycy chyba nadal nie produkuje.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Puszka fajna... jak ktoś potrzebuje to tylko brać![]()
lecę za miesiąc do japonii ,przywieźć komuś? w zamian zrobie nią tylko kilka zdjęć
ale eleczka 16-35 II a nie jakims kundlem![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Właśnie Canon zaczął produkować takie matryce. Nawet w oficjalnych informacjach podali, że stosują teraz przetwornik A/C na matrycy, co ma poprawić osiągi w zakresie DR i ISO. Na dpreview mówią o kolumnowj strukturze, której do tej pory Canon nie stosował.
Wracając do sampli Martina, wyraźnie było widać poprawę przy wyciąganiu o +5EV: dużo mniej szumów i tylko nieznaczny banding. Dla Canonierów to będzie duża sprawa.
Sam Canon nie artykułuje tego mocno, gdyż to podkreślałoby implicite, że w tym obszarze odstawali przez lata od konkurencji. Poza tym, mogłoby to również zbyt bezpośrednio sugerować, że już istniejące puszki w starej technologii są poniekąd ułomne. Lepiej nie kłuć w oczy takimi faktami - mentalność japońska. Powoli obecne rozwiązanie będzie adaptowane w puszkach niższego poziomu i to jest powód do zadowolenia.
nieduzo
rbNJÂ*|Â*LmÂ*EOS-1D X Mark IIy{fBiYĘj^fW ^ęátz
w cenie 1dxII sa 3 5dmk3![]()
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 14-02-2016 o 11:20
Oby tak było bo z ta nowa matrycą. Bo canon w tym względzie troszkę nas zaniedbał. Fajnie by było żeby nowa matryca wykazywała szumy na 12800 jakie teraz ma jego poprzednik na 3200.
becekpl to tam już jest promocja na tą jedynke?![]()
L
za dodatkowa 5 letnia gwarancje licza sobie 5% ceny.... u nas tez tak jest?
smieszne bo jen poszdl w gore i wychodzi mi ze w B&H jest taniej niz w japonii
1dx | B&H Photo Video
jen we wrzesniu byl po 3 a teraz po 3,4
aaaaa zapomniałem , przecież od jesieni u nas #dobrazmiana#
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 14-02-2016 o 11:41