R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
No nie mogłem zasnąć ,nurtowało mnie to jak choleraszperałem do tej pory jeszcze w sieci i mam
To młody osobnik Mewy Romańskiej u mnie pod nazwą Gabbiano reale.
Ta mewa atakowała rybitwy i inne osobniki, może to sprawił wigor młodzieńczy
Dzięki mkkaczy, naprowadziłeś mnie tym określeniem - młody osobnik.Szukałem zdjęć dorosłych ptaków,a tu proszę -junior![]()
Dawno do Ciebie nie zaglądałem, a tu proszę.
Jakie ładne czaple.
184 - coś mały ten potworek.
Nasunęła mnie się taka uwaga natury ogólnej.
Jak tak patrzę na Twoje foty, to są one wszystkie w jakiejś takiej "ciemnej" tonacji.
Tak jakby wszystkim im brakowało 1/3 1/2 eV.
Wiem, że foty canona zwykle są niedoświetlane, ale tu jakieś takie niedoświetlenie jakby połączone z rozjechaniem balansu bieli.
Czy tylko ja tak to widzę ?
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 05-06-2016 o 13:37
A powitac szanownego kolegędawno Cię nie było na forum.fajnie że w końcu przynajmniej czaple zaczęły się podobać
no jak na potwora przystało - był daleko .W końcu to tajemniczy jegomość
Podejrzewam że to może mieć związek z okularkami i złym ustawieniem jasności ekranu w aparacie -choć przyznam że chyba wina też leży po tym że lubię ciemniejsze fotki.Z drugiej strony ta sigma daje mi się we znaki z ustawieniami -pewnie moja wina że mam problemy z jej okiełznaniem.
Ale dziękuję za podpowiedź, -będę się starał poprawić
Pewnie też wina -dalej po mej stronie -w domu obrabiam fotki na laptopiea to jak wiadomo jest loteria
![]()
Jeżeli nie masz podłączonego zewnętrznego ekranu to nie loteria, a pewność: laptopy są fabrycznie ustawione na niebieski i mają prze regulowaną jasność, kontrast i co tam jeszcze możliwe.
Ja też na ogół widzę Twoje zdjęcia zbyt ciemne i zbyt żółte.
Okularki raczej nie mają z tym nic wspólnego.
I tu pewnie kłania się nowy wydatek
Z dnia dzisiejszego wypadu w góry .
185.
capra selvatica by bogdan l, su Flickr
186.
capra selvatica by bogdan l, su Flickr
187.
Capra selvatica by bogdan l, su Flickr
Warunki się zmieniały jak to w górach, mgliście,czasami słońce przebiło się za chmur.
187 ,jeden klik na wyostrzenie i śliczny autoportret, mnie sie podoba.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Podostrzyć koniecznie.
I do tego jakiś nowy/używany monitorek.
Może nawet FlexScan, albo jakieś inne. Używane z pokryciem sRGB - tanie "jak barszcz".
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 05-06-2016 o 22:53
187 bis.
Capra selvatica 2 by bogdan l, su Flickr
Całość podostrzyłem.pewnie też za mało![]()