Kilka informacji z zapisu GPS :
345. Samiec HANS
HANS 101 by bogdan l, su Flickr
346. Samica LYRA
LYRA 059 by bogdan l, su Flickr
Widać ile Hans podróżował przez ostatnie 12 miesięcy , China, Italy,Niger ,łącznie ok 20,000 tys kilometrów - nieźle
LYRA z tego co widać przebywa 12 miesięcy w Itali, tylko 1800 km.
Jutro postaram się wyciągnąć z gps od kiedy są parą.Są wyznaczone dokładne trasy lotu i zobaczę kiedy się spotkali.
Ostatnio edytowane przez italy ; 17-04-2017 o 23:00
338, 339, 341 bardzo fajne. Odszum tło.
Ibisa gratuluje, choć jak sie patrzy na ptaka, to przypomina jakiegoś robota.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Obserwacja świetna!! Ale faktycznie z tym nadajnikiem, obrączkami no i ze swoim wyglądem.... no nie wygląda pięknie
A kukułki to u was zielone są?![]()
Piękny ptak to nie jest , fakt.
kukułka jak kukułka, innego ujęcie nie udało mi się zrobić.Tam gdzie siadał kukuł,może i fajnie było dla niego ale dla mnie nie .Tylko zdjęcia pod światło .Może dlatego szarość wpada w zieleń.Ja tego nie zauważyłem, jutro przeglądnę zdjęcia z kukułem, to przypatrzę się im uważnie.
Bardzo przyjemny kukuł![]()
No to się cieszę że kolorystycznie kukułka Ci spasowałaTa już taka Polska , swojska
3 dni czekałem na takie ujęcia z odległości ok 4,5 m.Usiadła tam gdzie przygotowałem dla niej konar.Warto było czekać tyle godzin.
--- Kolejny post ---
Ostatnie chwile razem....
348.
IMG_7756 Hans & Lyra by bogdan l, su Flickr
349. Hans
Smakolyk - Hans by bogdan l, su Flickr
350. Lyra
Lyra by bogdan l, su Flickr
351.
Senza titolo by bogdan l, su Flickr
Od czwartku samica sama pozostała, Hans przeniósł się ok 40 km dalej, widać nadal szuka samicy, ta mu nie spasowała pewnie.
Zdjęcie nie mego autorstwa, reprodukcja Ibisów.
352.
REPRODUKCJA IBIS EREMITA by bogdan l, su Flickr
Jeden z Ibisów dostał na imię Kopernicus.
Ostatnio edytowane przez italy ; 22-04-2017 o 21:02
Nie da sięto pełny kadr, usiadła w momencie kiedy miałem tak ustawioną ogniskową.! raz miałem tak blisko kukułkę, zafascynowany tym faktem robiłem zdjęcie za zdjęciem , a gdy już chciałem zmniejszyć ogniskową to odleciał kukuł
Najwyżej obetnę od tyłka strony
Miło że zaglądasz.