Miło że Ci się coś spodobało.Dla takiego podsumowania warto wstać w nocy....
Pogoda jak pogodateraz od 3 tygodni mam już temperatury w górach u mnie ok 17 C, nad morzem ok 15 km niżej temperatury w dzień słoneczny sięgają już 28 C.Ostatnio jak byłem u siebie w czatowni nad jeziorem, po powrocie do samochodu termometr wewnątrz wskazywał mi 39 C a na zewnątrz 29. Tak że już mam lato.A woda w morzu w mych okolicach nawet w grudniu ma temperaturę czasami ponad 20 C, 2 lata temu w okresie BN, woda miała temperaturę 24.Czasami w grudniu pływam sobie jeszcze w morzu.Luty nie polecam
zimno
a co do Gardy, północna część jeziora ma wodę zimną bo otaczają je góry wiec i wiatr i spływające rzeki strumienie robią swoje,południowa jest cieplejsza.Jak będziesz kiedyś się wybierał do Włoch podpowiem gdzie jest fajnie
Robert, dzięki, dlatego lubię je fotografować, za ich wdzięk , pomimo że nie należą do tych największych czaplowatych
W tamtym roku rankiem ok 5 , przyleciało pod moją czatownie stado ok 35 sztuk.W śród nich była jedna wyróżniająca się opierzeniem i wielkością
324.
Egretta garzetta/ czapla nadobna by bogdan l, su Flickr
Nie wiem czy już tego zdjęcia tu nie pokazywałem...
Dzięki za odwiedzinyczasami uda mi się zrobić dobre zdjęcie, skoro jest jakiś pozytywny komentarz
![]()