Pokaż wyniki od 1 do 10 z 101

Wątek: czy w EOS 5D auto focus działa lepiej niż w 20D ??

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla mnie granica postępu to będzie FF z około 40 Mpix, rozpiętością tonalną tak z 18 EV o szumach przy ISO 6400 takich jak 5D ma dla ISO 800 i maksymalnym ISO 25600 . Sporo więc jeszcze przyjdzie nam czekać, choć może krócej niż się dziś wydaje.
    Oczywiście można sie pytać poco aż tyle !! Odpowiedź jest prosta, bo jesteśmy zachłanni. 10D to 3 lata temu był bardzo dobry aparat którym można było robić świetne zdjęcia w pewnych sytuacjach. Obecnie 5D to bardzo dobry aparat który w wielu sytuacjach radzi sobie znacznie lepiej. Te parametry które podałem według mnie zapewnią że dla 99% fotografów w 99,99% sytuacji aparat da radę zrobić dobre zdjęcie (bez szumów, zaniku detali w cieniach / światłach), które to zdjęcie można będzie dość dowolnie kadrować lub robić z niego idealnej jakości plakaty A1. Wtedy realne stanie się fotografowanie ślubów bez użycia lamp błyskowych i to w najciemniejszych nawet kościołach, oraz krajobrazów o godzinie 13:00 w bezchmurny lipcowy dzień.
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 10-05-2006 o 20:47

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    Dla mnie granica postępu to będzie FF z około 40 Mpix
    Jaka jest granica Mpix dla APS-C przy obecnie stosowanych szkiełkach przeznaczonych dla pełnej klatki? W którym momencie dokładanie pikseli przestanie mieć znaczenie bo optyka będzie za słaba do takiej rozdzielczości?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Jaka jest granica Mpix dla APS-C przy obecnie stosowanych szkiełkach przeznaczonych dla pełnej klatki? W którym momencie dokładanie pikseli przestanie mieć znaczenie bo optyka będzie za słaba do takiej rozdzielczości?
    myślę że 8 MP może 10 więcej optyka nie przeniesie

Uprawnienia umieszczania postów