Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Canon 7d pomoc w doborze szkła...

Bywalec Awatar Yanc
    Miasto
    Manieczki

Domyślnie Odp: Canon 7d pomoc w doborze szkła...

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    A co tu uzasadniać? Internet nie gryzie. Pełno tam przykładów fot z 7D. Z własnego doświadczenia - 7D porafiło mi dać ziarno przy iso 100 w słoneczny dzień. W cieniach co prawda, ale nie przy próbie wyciągania szczegółów ze smolistych czerni. Po prostu w ciemniejszych partiach obrazu. Z 50D nie miałem takich problemów. Poza tym drobnym defektem to bardzo fajna i super wykonana puszka
    Hm. Rzeczywiście na Pixel Peeperze znalazłem takie fotki. Dziwne. Zawsze mi się wydawało że przy takich niskich ISO szum jest zjawiskiem marginalnym. Pytanie tylko czy to taka uroda matrycy czy błąd oprogramowania aparatu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Gucio prawda. Rób zdjęcia, ciesz się fotografiami i fotografowaniem, a nie przejmuj sprzętem. Naświetlaj poprawnie i śmiej się z paranoi szumofobów - onanistów (sprzętowych).
    Święte słowa.
    C6, C7DMkII, C60D, 17-50/2,8, 50-150/2,8, 50/1,8, 85/1,8, 150/2,8 Macro, 70-200L, 120-400, 430EX, S568

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Gucio prawda. Rób zdjęcia, ciesz się fotografiami i fotografowaniem, a nie przejmuj sprzętem. Naświetlaj poprawnie i śmiej się z paranoi szumofobów - onanistów (sprzętowych).
    Każda matryca szumi, pytanie w jakim zakresie i czy nam to odpowiada czy nie.

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez lukasz98 Zobacz posta
    Oczywiscie ze dam znac jak kupie obiektyw piszą mi tu ze swiatłem f4 nie zrobie dobrych zdjec ale ja udowodnie ze sie da
    To była ironia, a właściwie szydera. Po prostu jak ktoś prosi o jakąś poradę to powinien dawać nieco więcej informacji na ten temat i nie spłycać dyskusji do lapidarnego "da radę" czy "nie da rady".

Z tego co tu wyczytałem to widzę, że Canon ma niezłego pecha. To, że 6D wybucha i nie da się nim robić zdjęć już dawno stwierdzono na tym forum, ale teraz widzę, że i 7D nie robi zdjęć...Szumi na ISO 100. Dobrze, że nie ma ISO 50, bo też by na nim szumiał.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_Gaszynski ; 02-02-2016 o 19:43

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Bo na ISO 50 to on już tak szumi, że nikt nie robi nawet zdjęć

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Bo na ISO 50 to on już tak szumi, że nikt nie robi nawet zdjęć
    Pokaż gdzie ktoś pisał o szumie na ISO 50. nie dorabiaj ideologii o szumofobach

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Nie tyle o ISO 50, ale już o ISO 100 tak. I to w dobrym naświetleniu. Stad prosta konstatacja, ze 7D wybucha.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

ja mialem 60d teraz posiadam 7d. z mojego (poczatkujacego) doswiadczenia 60d szumial odrobine mniej od 7d gdy fotografowalem fatalnie oswietlone koncerty na iso 1600 czy 2000 i dodatkowo musialem wyciagac prawie 1ev (takze z cieni). roznica byla widoczna ale mala. to nie tak, ze iso 1600 dawalo tyle samo szumow co 800 w 7d. iso 3200 w tych aparatach mnie nie przekonuje. w obu przypadkach jest juz bardzo zle (przynajmniej wg mnie robiacego zdjecia na koncertach). od 800 w dol ja nie widze rozicy. no i mialem to szczescie, ze zaden nie szumial na iso 100.
    450d | 60d -> 7d | s10-20/3.5 -> c10-18/4.5-5.6 | c18-55/3.5-5.6 is II | s30/1.4 | c50/1.8 | s70-200/2.8 II

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Domyślnie Canon 7d pomoc w doborze szkła...

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    To onaniści-szumofobi zajmują się tworzeniem pseudoteorii o tym, jak to jeden bardziej szumi od drugiego. Ja tam robię sobie zdjęcia.
    I bardziej serio, żeby zrozumieć mój sarkazm, trzeba wiedzieć, że 7D nie ma ISO 50.
    Ostatnio edytowane przez chester_jds ; 03-02-2016 o 01:40

Dopiero zaczyna

Powiem tak , spodziewałem się lepszej jakosci po tym body...Narazie nie mogę wiele powiedzieć bo wysłałem obiektyw do kalibracji Sigma oczywiscie 17-50 2.8 jesli skalibruja zrobie jakies zdjecia w hali i powiem co i jak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez lukasz98 Zobacz posta
    Powiem tak , spodziewałem się lepszej jakosci po tym body...Narazie nie mogę wiele powiedzieć bo wysłałem obiektyw do kalibracji Sigma oczywiscie 17-50 2.8 jesli skalibruja zrobie jakies zdjecia w hali i powiem co i jak
    Te body potrzebuje światła i zdjęcia mogą bardzo pozytywnie zaskoczyć.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów