Wyczytałem na jakimś angielskojęzycznym forum, niestety nie pamiętam jakim, ale znalazłem to przez google szukając coś jak "canon eos 7d low light performance" albo "canon eos 7d noise at high iso" czy coś podobnego. To co tam wyczytałem zniechęciło mnie do ewentualnego zakupu. Dodatkowo porównywałem sobie 7D i 60D w serwisie Snapsort, i wyszło mi że tak naprawdę nic nie zyskam na takiej zamianie (60d -> 7d), a sporo stracę. Oczywiście porównywałem sobie te parametry które dla mnie były istotne, a tu oczywiście każdy ma inne preferencje.
--- Kolejny post ---
Dzięki za konkretną odpowiedź
Ad.1. Zazwyczaj niedoświetlam, nie lubię prześwietlonych zdjęć.
Ad.2. Szum to problem w sumie tylko w słabym świetle, np. jak już pisałem w niedoświetlonej sali sportowej albo podczas zabawy karnawałowej.
Ad.3. Szczegóły w cieniach zazwyczaj nie są dla mnie istotne, kombinuje tak żeby to co mnie interesuje było raczej w jaśniejszych partiach obrazu.
Ad.4. DPP nie używałem, chociaż go mamGłównie Corel Photo Paint oraz PS Elements. Nie mam PS, nie chcę go piracić a na oryginał mnie nie stać. Jestem amatorem i "noobem", nie zarabiam na zdjęciach
Ad.5. Tez wole szum i szczegół. Fotek nie drukuje w dużym formacie a do oglądania na kompie czy TV sobie je konwertuję do rozmiaru 1080p i szum jakoś tak sam się redukuje
Ad.6. -> Ad.5.
A z tym się zgadzam najbardziej![]()