Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 157

Wątek: Canon 6D - zestaw obiektywów

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie Odp: Canon 6D - zestaw obiektywów

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Teraz wybieram jednak Canona i mimo wszystkich wad nie ma lepszego wyjścia pod body Canon. Oczywiście, gdybym fotografowal nikonem może miałbym inne zdanie.
    Dobrze prawi @tomfoot, też przerabiałem różne 'wynalazki" ..... Amen.

Początki nałogu Awatar eleroo

No właśnie problem z wynalazkami jest taki, że smród dawnych błędów się za nimi ciągnie. Ja też na chwilę obecną do Sigmy mam wciąż potworny uraz Akurat ten zoom 24-35 f2 to ciekawa propozycja dla potrzebujących światła i poruszających się w tym zakresie ogniskowych. Czy jest superextra to nie wiem, bo nie miałam go nigdy dopiętego do puszki, ale czytałam wiele opinii użytkowników i są zadowoleni. To nie test na optycznych robi szkło interesującym a komentarze ludzi, którzy używają go do pracy. Optyczni to w ogóle głupoty często piszą i nie są miarodajni.

Oczywiście jeśli komuś wystarczy f2.8 to 16-35 Canona jest najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku i nie ma co sie nawet zastanawiać nad innymi rozwiązaniami, bo nie są tak uniwersalne, zresztą pisałam już o tym wyżej :P

Są kundle lepsze od Canonków. Nie jakoś 'obiektywnie' lepsze, ale bardziej przydatne konkretnemu użytkownikowi. Jeśli ktoś potrzebuje światła 2.0 w zoomie, to w Canonie tego nie znajdzie. Tak samo jak ja potrzebowałam UWA i do kropa i do ff i żeby to był jeden obiektyw to kupiłam Tamrona, bo on załatwia mi oba formaty a optycznie jest git. Canon nie robi szkła o tym zakresie ogniskowych, który będzie UWA jednocześnie i na ff i na kropie. A Tamron zrobił i chwała mu za to.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nooo, jak na fotopolis napisali, ze szkło jest dobre to musi taak być.
    Nie tylko na fotopolis, ale przeglądając filmy wielu użytkowników na YouTube, zdjęcia robione tą sigmą na stronach, duzo tego jest np:
    Review: Sigma's 24-35mm f/2 Art is Like a Prime Lens that Zooms
    Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art Real-World Samples: Digital Photography Review
    https://www.youtube.com/watch?v=PqNDy5TeShw
    więc to nie jet tylko fotopolis

Początki nałogu Awatar 5pirit

Adam O. - sprawa wygląda tak. Paru użytkowników miało kiedyś jeszcze te stare wersje Sigmy które lubiły szaleć z AF i się sparzyli na nich i przez to mają taką a nie inną opinie o nich i pewnie strzelili na nie focha do końca życia a nawet dłużej. Obecnie Sigma robi naprawdę bardzo fajne optycznie szkła i dobry AF no i cena nie zabija jak w przypadku Canona.

A wszystko pozostałe to tylko i wyłącznie kwestia "prestiżu" żeby być i czuć się jak PRO, tak dla podwyższenia własnego EGO. Pewnie zaraz mnie zjedzą za to zdanie, ale często tak jest.

No kurka w końcu Canon ostatnio chciał kupić Sigmę - samo to, już daje do myślenia.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Uzależniony Awatar RTSiak

Co ma powiedzieć ktoś kto przerobił sigmy 18-35/1.8 (największe problemy z AF), 35A (z tą było najmniej problemów) i 50A, na 3 różnych body i za każdym razem bluźnił na AF zw na jego loteryjność? "Wolę Lki bo większy prestiż i podbuduje ego..."?

Może jestem upośledzony ale jak systemówka wciskam spust to nawet przez myśl nie przechodzi mi ''ciekawe czy trafione''... Sigma optycznie jest genialna, osobiście miałem tylko 1 lepsze optycznie szkło systemowe ale przez AF odpuściłem niestety ;/

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Adam O. - sprawa wygląda tak. Paru użytkowników miało kiedyś jeszcze te stare wersje Sigmy które lubiły szaleć z AF i się sparzyli na nich i przez to mają taką a nie inną opinie o nich i pewnie strzelili na nie focha do końca życia a nawet dłużej. Obecnie Sigma robi naprawdę bardzo fajne optycznie szkła i dobry AF no i cena nie zabija jak w przypadku Canona.

A wszystko pozostałe to tylko i wyłącznie kwestia "prestiżu" żeby być i czuć się jak PRO, tak dla podwyższenia własnego EGO. Pewnie zaraz mnie zjedzą za to zdanie, ale często tak jest.

No kurka w końcu Canon ostatnio chciał kupić Sigmę - samo to, już daje do myślenia.
    VW kupil Skodę - samo to,daje do myślenia prawda?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Ba, Chińczycy kupili rovera. To dopiero daje do myślenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wielu tych którzy psioczą na Sigmę w reku nie miała ani jednej sztuki z nowszych serii. Najlepszy jest Canon i koniec

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wielu tych którzy psioczą na Sigmę w reku nie miała ani jednej sztuki z nowszych serii. Najlepszy jest Canon i koniec
    fakty są jednak takie że Canon zawsze będzie lepszy, choćby dlatego że z obiektywami Sigmy nie działają podwójne punkty krzyżowe
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wielu z tych, którzy chwalą Sigmę nie miała nigdy okazji fotografować dobrymi L-kami. I koniec.

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów