Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 157

Wątek: Canon 6D - zestaw obiektywów

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - zestaw obiektywów

Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Powiem szczerze, że nie wiedziałem o tym, że Sigma nie działa na punktach podwójnie krzyżowych. Planuje w przyszłym roku kupić 5D makr IV bo podobno ma wyjść w tym roku. Jak już kompletować szkła to takie na dłuższy czas. Czy oprócz Sigmy są jeszcze inne szkła które też nie działają na punktach podwójnie krzyżowych np : Tokina ?

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    VW kupil Skodę - samo to,daje do myślenia prawda?
    Ale jakoś nie kojarzę, żeby Sigma miała problemy z kasą i padała, prawda?
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Ale jakoś nie kojarzę, żeby Sigma miała problemy z kasą i padała, prawda?
    Ale także produkuje dużo za dużo dymu i zanieczyszczeń.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Adam O. Zobacz posta
    Powiem szczerze, że nie wiedziałem o tym, że Sigma nie działa na punktach podwójnie krzyżowych. Planuje w przyszłym roku kupić 5D makr IV bo podobno ma wyjść w tym roku. Jak już kompletować szkła to takie na dłuższy czas. Czy oprócz Sigmy są jeszcze inne szkła które też nie działają na punktach podwójnie krzyżowych np : Tokina ?
    Tym bardziej kupując potencjalnie bardzo dobre body nie oszczędzaj kasy i kup dobre szkla Canona. Jezeli nie chcesz miec problemów z AF to kup Zeissa szkla.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Adam O. Zobacz posta
    Tylko szkła Canona o świetle 2.8 i jaśniejsze działają z punktami podwójnie krzyżowymi

Canon 5D Mk III AF points and third party lenses

Biorąc pod uwagę, że kolejne nowe puszki będą posiadały coraz więcej tych punktów, przewaga firmowych obiektywów pod względem AF będzie coraz większa,
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 30-01-2016 o 16:31
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Wielu z tych, którzy chwalą Sigmę nie miała nigdy okazji fotografować dobrymi L-kami. I koniec.
    Nie chodzi o chwalenie Sigmy. O przewadze Canona można pisać mając porównanie elki z serią art na przykład a nie pisanie o tym, że Sigma jest gorsza bo 10 lat temu robiła słabe obiektywy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Nie chodzi o chwalenie Sigmy. O przewadze Canona można pisać mając porównanie elki z serią art na przykład a nie pisanie o tym, że Sigma jest gorsza bo 10 lat temu robiła słabe obiektywy
    Dlaczego przyjmujesz tezę, że pisałem o obiektywach starych? To tak, jakbym ja założył, ze piszesz dobrze o sigmie, bo nigdy nie miałeś canona w ręku. Sigma jest imho najgorszym z możliwych wyborów pod body canona. I tyle, ktos inny nie musi się z moim zdaniem zgadzać. Przy czym mnie bylo stać na to, żeby w swoim czasie wyrzucić pieniadze na zakup kundli, kierując się opiniami, ze to dobre szkła. Teraz wiem, ze są lepsze rozwiązania niż zakup sigm, choćby miały przydomek pro art i urządzenie do kalibracji w cenie (takze do kalibracji koloru).
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 30-01-2016 o 18:36

Pełne uzależnienie

sigmy to słabe szkła szczególnie arty

Reviews and previews: Digital Photography Review

jakość obrazu dawaną przez te sigmy na f1.4 stałki systemowe (żólte, czerwone i pewnie inne też) osiągają po przymknięciu do ok f4
    po przymknięciu sigmy do f2.0 kończy się zabawa bo takiej jakości obrazu stałki systemowe nie osiagają nigdy - można je przymykać i przymykać
    problem jest taki że nie każdy chce przymykać
    oczywiście zawsze pozostają jeszcze cajsy otusy ale tam z AF jest całkiem kiepsko
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Dlaczego przyjmujesz tezę, że pisałem o obiektywach starych? To tak, jakbym ja założył, ze piszesz dobrze o sigmie, bo nigdy nie miałeś canona w ręku. Sigma jest imho najgorszym z możliwych wyborów pod body canona. I tyle, ktos inny nie musi się z moim zdaniem zgadzać. Przy czym mnie bylo stać na to, żeby w swoim czasie wyrzucić pieniadze na zakup kundli, kierując się opiniami, ze to dobre szkła. Teraz wiem, ze są lepsze rozwiązania niż zakup sigm, choćby miały przydomek pro art i urządzenie do kalibracji w cenie (takze do kalibracji koloru).
    Ja z elek poszedłem w Sigmy dlatego dziwią mnie twoje wypowiedzi o kundlach i obiektywach na S. Nie chodzi mi o to co wybrałeś tylko w jaki sposób przedstawiasz wyższość szkieł Canona nad szkłami Sigmy

Uzależniony Awatar RTSiak

Jak ktoś sie nadział (nie raz) na sigme i przy tym wtopił kilkaset lub więcej PLNow to chyba może jednak trochę marudzić i wieszać psy na sigmie... przynajmniej ma ku temu podstawy. Ja osobiście może zrobie jeszcze 1 podejście do sigmy kiedy wypuszczą jakieś ciekawe UWA - w takim szkle z AF raczej problemów nie powinno być (o optyke po ostatnich kilku premierach raczej też nie ma co się bać). Z nikonami sigma podobno ma dużo mniej problemów?

Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów