jak dla mnie 3 zdjecie najlepiej oddaje ich "klimat"
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Dziękuję za merytoryczną ocenę. Pozdrawiam!![]()
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Becek wyjąłeś mi to z ust. trothlik dzięki za informacje że to Paryż.
Wowiezowie oglądałeś te zdjęcia przed wstawieniem ? Nr 4, 13 to na serio zdjęcia do naszej oceny ?
No tu nie ma publiczności dla takich fot. Tu to wiesz, ładne obrazki trzeba wstawiać, kolorowe, z dużym kontrastem, takie jak pocztówki w kiosku. Z tematami pokazanymi w oczywisty sposób. Z podpisem.
Większość fajna, trójka i czternastka zupełnie nie pasują do setu. Zostawiłabym w nim 1, 6, 7, 8, 9, 19, 11, 12, 13. Jeśli bardzo Ci zależy to piątka też by mogła zostać jako fota wytrych, choć imho osłabi wtedy zestaw. Fajne repo.
Spokojnie to co napisałeś można wstawić w dymek i umieścić w nr 3.
Powiadasz wskazówki. Ciekawe. Sam nie zrobiłem w życiu jednego dobrego zdjęcia.
Nr 5 daje do myślenia. Może z minimalnie niższej perspektywy byłoby jeszcze lepiej? Chyba leci w prawo, ale w tym przypadku to szczegół.
Nr 6 - nie wiem o co chodzi. Dlaczego w takich proporcjach. Czy chciałeś pokazać tę mrówkę na dole (karmiąca ptaki). 2x3 lepiej pasuje i z niższej perspektywy. Wtedy masz ładnie pokazany most. Nie obcięte budynki, gałązki nie wchodzą w kadr itd. Niestety czasami trzeba się nachodzić żeby coś dobrze trafić.
Nr 8 - w sumie OK. Można przyciąć trochę górę i prawą stronę, postarać się o lepsze rozmycie.
Nr 10 - bardziej kontrastowa obróbka pomoże zdjęciu.
nr 13 - dobre, bo kolorowe. Chyba strzelone ukradkiem z partyzanta. Gdyby tak jeszcze ostrość była na jegomościu w okularkach po lewej.
Wstawiaj mniej zdjęć. Kolorowe osobno. Segreguj tematycznie - street, architektura itd.
Rób dalej, nie zniechęcaj się i nie bierz sobie do serca takich popierdółek jakie Ci napisałem.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
NIech tam koledzy piszą co chcą.
Te trzy zdjęcia mnie się najbardziej podobają - 10, 11 i 12.
10 sa "minimalizm",
11 za wykorzystanie starego pomysłu z oknem (kolor odpada w tym przypadku).
12 nie ma jak rama z bramy, tylko ciśniejszy kadr, a foto zaciekawia, co tam z prawej...ostrość nieco uciekła, ale to nic.
Foto 4 i 7 również mogą się podobać, ale mnie mniej się podobają. 14 krzywa, ale taka sobie.
To bardzo fajny set.
Zapodaj następne.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 23-02-2016 o 14:46