Rodzina oglądała zdjęcia, a potem kolega trochę się bawił aparatem i jak włączył tryb podglądu to nie wiem co się stało, ale aparat sam robi zdjęcia jedno za drugim. To samo po wyłączeniu i włączeniu. To jakiś bug? Jak to naprawić? (początkujący)
Rodzina oglądała zdjęcia, a potem kolega trochę się bawił aparatem i jak włączył tryb podglądu to nie wiem co się stało, ale aparat sam robi zdjęcia jedno za drugim. To samo po wyłączeniu i włączeniu. To jakiś bug? Jak to naprawić? (początkujący)
Jaki to aparat ?
poczatkujacy
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Wylacz w menu mozliwosc wyzwalania migawki dotykiem wyswietlacza. Pomoglo? Jesli tak to wlacz znowu i zobacz, czy jak trzymasz aparat (i wali te foty) to nie dotykasz w tym czasie wyswietlacza... Jak nie pomoga - zresetuj aparat do ustawien fabrycznych. Pomoglo? Co to za aparat?
zapomniałem dodać, że to EOS 100D
Zmieniałem właśnie tę opcję w ustawieniach i jedną inną. Z tego co wnioskuję był to błąd dotyku.
Ostatnio edytowane przez EDgar8 ; 25-01-2016 o 13:03
Ktora jeszcze opcje zmieniles? Ciekawe... Moze to pomoc innym w przyszlosci. Napisz.
Wiesz, robiłem to w stresie i zmieniałem coś co mogło być związane z samowyzwalaczem ale nie pamiętam już coTeraz wszystko OK i to najważniejsze, a aparat tak jakby odczuwał dotyk ale go nie było.
A w ogole dziala ten dotykowy wyswietlacz? Mozesz cos zmieniac dotykiem? Bo jak w ogole funkcja dotyku nie dziala a masz gwarancje - to serwis... Zobacz czy zmiana poziomu czulosci dotyku cos pomoze.