Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 5d III z przebiegiem 400 tys.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: 5d III z przebiegiem 400 tys.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    ja dodam od siebie zużycie elementów elektronicznych
    Załóżmy, że ktoś go używał tylko do zdjęć, i miał fantazję robić z czasem 1/10s. Matryca (i układy "zbierające obraz") pracowały 400 000 x 0.1s = 40 000s = 666minut = mniej niż 12 godzin. A teraz porównajmy to z czasem pracy aparatu pracującego jako kamera na ślubach...
    Nie twierdzę, że taki zakup jest sensowny (dokładnie tak jak pisałeś, nie chodzi o samą liczbę zdjęć, o sam czas pracy elektroniki aparatu, ale o ileś cykli wyciągania/wkładania kart albo podłączania kabelków, o stan przycisków, o stan mirrorboxu - tam są większe masy, większe elementy które szybko się poruszają), ale oczywiście wszystko zależy od ceny i oczekiwań kupującego. Jeśli w danym zastosowaniu przewaga cech "III" nad "II" (albo nad 6d, nie wiemy, o jakim poziomie ceny mowa) jest na tyle istotna, żeby podjąć ryzyko zakupu tego sprzętu, to może być warto (ale i tak nosiłbym ze sobą jakieś drugie body, z mniejszym przebiegiem ).
    Na Żytniej chyba robią diagnostykę-ocenę stanu sprzętu, decydując się na zakup aparatu z takim przebiegiem raczej dopłaciłbym za diagnozę i kupował jeśli nie stwierdzą konieczności wymiany połowy aparatu. Sama migawka to może być mały koszt w porównaniu do np. mirrorboxu.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Domyślnie 5d III z przebiegiem 400 tys.

Ale w ogóle za ile to body jest do wyciagnięcia? Bo wydaje mi się, że ocena stanu technicznego i prawdopodobieństwa określonych napraw trzeba zestawić z ceną. Czy za tysiaka się opłaci? A pewnie, bierę. A za pięć? No nie wiem...

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Na Aledrogo zdarzają się, np.: Canon 5D Mark III mk3 BODY + BONUS !! (5938071918) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Z tego co widzę, to zawsze jest to ponad pięć tys.
    Ostatnio edytowane przez jaceksw ; 24-01-2016 o 10:43

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Kupić aparat z takim przebiegiem, nawet po wymianie migawki i w najmniej odpowiednim momencie stracić ten jedyny kadr, to chyba lekka przesada.Ja bym go nawet za 100 euro nie kupił, i nie mówcie mi że to kultowy aparat.Proponuje wątkotwórcy zakup tego aparatu i wyjazd na z nim na wycieczkę życia np do Japonii.
    w japoni sa sklepy z uzywanym sprzetem
    ale uwaga
    kupujesz w ciemno , jesli interesuje cie ilosc klapniec to mozesz po zakupie sobie sprawdzic;D
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Kupić aparat z takim przebiegiem, nawet po wymianie migawki i w najmniej odpowiednim momencie stracić ten jedyny kadr, to chyba lekka przesada./.../Proponuje wątkotwórcy zakup tego aparatu i wyjazd na z nim na wycieczkę życia np do Japonii.
    Na takie wyprawy IMO z jedną puszką się nie jeździ. Ryzyko znacznie mniejsze, ale nowa puszka przecież też może nawalić

Cytat Zamieszczone przez jaceksw Zobacz posta
    Na Aledrogo zdarzają się, np.: Canon 5D Mark III mk3 BODY + BONUS !! (5938071918) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Z tego co widzę, to zawsze jest to ponad pięć tys.
    Ca. 50% ceny nowego. Wygląda, że ryzyko wymiany migawki wliczone w cenę.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    To jak zakup samochodu z 400 tys przebiegu i liczeniem na to, że tylko silnik się zepsuje.
    Chyba masz rację, cena jednak powinna być niższa. Ca. 3500
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 24-01-2016 o 12:42

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów