Wybór będzie świadomy to na pewno, właśnie ja mam tendencję do zbyt dużego zastanawiania się i przemyśleń nad każdym aspektem a pewnie wystarczyłoby kupić i cieszyć*się możliwością fotografowania. Na pewno zoom przy sporcie jest wygodny, tym bardziej kiedy biega się po krosie gdzie przeszkody są rozstawione na sporej łące i ciężko znaleźć punkt żeby chociaż ze dwie uchwycić*z jednego miejsca, ze stałką*będzie to trudniejsze ale nie niemożliwe.
Natrafiłam wczoraj na zagraniczne fora gdzie było sporo zdjęć z hali robionych podczas meczów siatkówki czy koszykówki 85tką i ludzie są z niej całkiem zadowoleni do tych zastosowań, dlatego też zacznę od niej a potem będę myśleć co dalej.
I oczywiście wiem, że ciągle są jakieś szkła, które się*chce mieć, planuje i nigdy nie jest tak, że ma się*wszystko bo o to w tym przecież chodzi, dlatego nawet kiedy wspomniany w pierwszym poście zestaw kupię to i tak będę go rozszerzać ewentualnie wymieniać*na lepsze, jaśniejsze modele ale od czegoś trzeba zacząć. Opcja taniego zooma w tym wypadku wydaje się*również niezła i odkładanie na Lkę 2,8 jeśli uznam, że jest mi potrzebna.
--- Kolejny post ---
becekl Ale ja już*luistro mam i to od dobrych paru lat, robię*nim zdjęcia i uwielbiam mojego canona 40d i nie wyumieniłabym go na żadny mniejszy model to na pewno więc proszę mnie tutaj nie obrażać. Chodziło mi konkretnie o tematy odnośnie wykorzystania 85tki w sporcie a nie co kupić*do zwierzątek i owszem takich tematów nie znalazłam, znalazłam jedną*wypowiedź, że jako krótkie tele pod cropa do ogólnych zastosować komuś*tam się*nie sprawdziło ale bez większego komentarza. Poza tym mnóśtwo osób zadowolonych z zastosować portretowych i to by było na tyle.