Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Aparat do zdjęć mieszkań - szeroki kąt - 1500-2000zł

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Aparat do zdjęć mieszkań - szeroki kąt - 1500-2000zł

Cytat Zamieszczone przez fazik Zobacz posta
    nie szukam profesjonalnych rozwiązań tylko najlepszej/najtańszej alternatywy
    (...)
    (10-18)
    Poczytam o tym obiektywie bo cenowo i ogniskowo wydaje się być najlepszym rozwiązaniem.
    Ale nie wiem jak gabarytowo z takim 100D? Nie przysłoni wbudowanej lampy jak by co?
    Teraz już rozumiemy, że według Ciebie to sam sprzęt robi zdjęcia, a umiejętności operatora sprzętu są nieważne.
    Mam inną propozycję: kilka razy mignęły mi w sieci ogłoszenia o kursach foto dla agentów nieruchomości. Może zamiast kupować sobie zabawkę (pod pretekstem sprzętu do pracy) dziewczyna wybrała się na taki kurs? Niewykluczone, że jeśli pozna parę zasad, to "lepszym kompaktem" zrobi lepsze zdjęcia, niż z marszu polecanym 100d + 10-18.
    Tak, kurs kosztuje. Tak, "szkoda kasy", bo można kupić coś "materialnego". Nie, nawet jak dostałaby 6d + 17 TS-E (koledzy którzy pisali o 16-35 może nie spotkali się z tym obiektywem) nie zrobiłaby "z miejsca" 20 razy lepszych zdjęć.

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Lepiej zapłacić za to komuś wyjdzie taniej i lepiej.
    Ogólnie tak, ale...
    Ale jest różnica, czy chodzi o nieruchomości z najniższej półki cenowej, czy o coś znacznie droższego. Przy najniższej może wystarczyć "małpka" plus trochę wiedzy.

Lekki off-topic: gdy parę lat temu szukałem mieszkania bardzo mi brakowało w ofertach choćby szkicu układu pomieszczeń z zaznaczonymi stronami świata.
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 23-01-2016 o 18:02

Uprawnienia umieszczania postów