Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Jaki obiektyw do 6d pod portrety i pracę w studiu?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw do 6d pod portrety i pracę w studiu?

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    A co jeśli po warsztatach okaże się iż jednak praca w warunkach studyjnych z jakiegoś powodu Tobie nie odpowiada? I co, zostaniesz z obiektywem/ami za 5 kafli którego/ych nie sprzedasz tak na pstryknięcie małego palca? Tzn. sprzedasz ale... wszyscy by chcieli za pół darmo kupować albo najlepiej żeby im dać za darmo.

Nie lepiej skorzystać z usług którejś z wypożyczalni sprzętu na czas trwania warsztatów fotograficznych?

Wypożyczalnia sprzętu fotograficznego i wideo
    Wypożyczalnia aparatów fotograficznych, sprzętu fotograficznego Warszawa - Wypożyczalnia Foto - Proclub
    Sigma ProCentrum - to więcej niż wypożyczalnia sprzętu fotograficznego

Moja ś.p. przyjaciółka w pracy studyjnej wykorzystywała którąś z białych L, po układzie gum i osłonie przeciwsłonecznej wnoszę iż była to 70-200 mm f/4L EF USM lub wersja z IS.

https://junemiller.wordpress.com/201...ty-29-05-2010/

Ludzie przyjeżdżali z czym się dało, jest tam zdjęcie chłopaka z 5D Mark II i podpiętym obiektywem EF 85mm f/1.8 USM lub EF 100mm f/2 USM. Ja też byłem na tych warsztatach tylko w innym terminie. Używając jeszcze wtedy Sony Alpha DSLR-A330 miałem podpięty pod niego obiektyw Minolta AF 50mm f/1.7, tam był mnożnik 1.5× czyli tak jakbym robił zdjęcia obiektywem o ogniskowej 75mm.

Uważam iż to była za krótka ogniskowa, zbyt blisko musiałem podchodzić do modelki co z pewnością nie było dla niej komfortowe, lepiej robić zdjęcia z większego dystansu (o ile oczywiście pomieszczenie na to pozwala). Robienie zdjęć z takiej odległości https://junemiller.files.wordpress.c...ztaty29_17.jpg z pewnością nie jest komfortowe dla modelki/modela. Chyba nikt nie lubi jak mu się "wchodzi na głowę".
    Nie ma możliwości, że nie spodoba mi się. Póki co brak umiejętności ale gdy tylko nauczę się jak świecić czuję, że w studiu będę spędzał więcej czasu niż w domu. Co do wypożyczalni - jest to jakaś opcja, nie mniej jednak dla mnie to kasa wyrzucona w błoto. Nie mniej dziękuję za ten wpis, bo był on chyba najbardziej merytoryczny ze wszystkich do tej pory.
    Czytałem trochę, oglądałem zdjęcia i zastanawiam się nad ostatecznym wyborem między Canonem 135 L f/2 a Canonem 100 L Macro IS f/2.8.
    Ostatnio edytowane przez destro_thai ; 23-01-2016 o 16:54

Uprawnienia umieszczania postów