Do sterowania lampami w grupach jest przydatny YN522C-TX, do tego YN622C (II) i będzie HSS i do tego indywidualne ustawienie EV każdej z grup od -3 do +3. Poza regulacją w body. Tylko tanio to raczej nie będzie.
Do sterowania lampami w grupach jest przydatny YN522C-TX, do tego YN622C (II) i będzie HSS i do tego indywidualne ustawienie EV każdej z grup od -3 do +3. Poza regulacją w body. Tylko tanio to raczej nie będzie.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 21-01-2016 o 18:47
nie masz możliwości sprawdzenia ?
coś takiego znalazłam:
uchwyt do lamp systemowych Model S akcesoria do lamp sklep internetowy foto-net.pl
lampa częściowo wtedy wystaje
a nie 622C-TX ? bo tego 5.. nie mogę znaleźć
Dzięki za info. Czyli bym musiała mieć przynajmniej ten ? :
Yongnuo Wyzwalacz radiowy YN-622C II - Lampy błyskowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 21-01-2016 o 21:17
Wyzwalacze 602, 603, 605 przenosza tylko sygnał "teraz błyśnij", żadnego zdalnego sterowania lampami, żadnej automatyki (tzn. nie ma TTL, nie ma synchronizacji z krótkimi czasami migawki).
uchwyt do lamp systemowych Model S
Jeśli planujesz używanie softboxów od lamp studyjnych to wygląda ciekawie i oczywiście lampa jest dostępna, miałem na myśli sofboxy takiej konstrukcji jak Phottix Easy-up.
a nie 622C-TX ?
Tak, to literówka, chodziło o 622c-tx
Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 21-01-2016 o 21:53
Lampy Sigmy nie mają tu wielu fanów, więc może być trudno z potwierdzeniem, jak działa takie połączenie.
W tym uchwycie z linku skręcasz głowicę lampy jak w imadle, i raczej do niczego innego ten uchwyt nie jest planowany.
Jeśli chcesz świecić przez zwykły softbox "profesjonalnymi żarówkami fotograficznymi"z allegro, takimi typu "twister" albo inne "tornado", to... lepiej pomyśl o innym źródle światła - ze względu na kiepską reprodukcję barw przez te "wynalazki", i dwustanowy zakres regulacji mocy (włączona/wyłączona).
Jakiś czas temu widziałem ciekawy opis lampy LEDowej Quantuum z mocowaniem Bowens, ale nie znam nikogo, kto tego używa.
Wszystko to nie będzie, to jest "sterownik" , na którym już nie postawisz lampy.
Ale pozwala sterować radiowo praktycznie dowolnie, tylko wymagane są odbiorniki pod lampą (lampami) lub kabel PC albo lampa z wbudowanym odbiornikiem np. YN-685.
Czyli wystarczy jeden YN-622C-TX, plus jeden odbiornik YN622C i na nim lampa, plus lampa YN-685 i masz komplet dla dwóch źródeł światła dla radiowego sterowania. To taka propozycja wykorzystania lamp reporterskich.
Przepraszam, poprzednio wkradła się literówka, faktycznie.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 21-01-2016 o 22:37
szkoda : ))
zamiast tej lampy YN-685 to może być ta moja Sigma ?(jeżeli oczywiście będzie działała)
--- Kolejny post ---
no a taką np oprawkę nie włożę w to imadło ?
http://wtp.kei.pl/agd/oprawazkablem.jpg
i taka żarówka do tego też nie będzie odpowiednia ?
http://www.cyfrowe.pl/wyposazenie-studia/-swietlowka-30w6500k-powerlux.html
Polecane YN - sterowniki i odbiorniki są "radiowe" i obsługują HSS, czyli możesz robić zdjęcia z krótkimi czasami, o małej GO w jasny dzień i doświetlać lampą gdzie potrzeba.
Tu jest wyjaśnienie wątpliwości:
http://fotoblogia.pl/7408,z-lampa-w-...aczac-poradnik
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 24-01-2016 o 15:38