Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Zmiana systemu z NIKONA

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Zmiana systemu z NIKONA

A czy napisałem, że nie dostrzegam różnic - one są bardzo duże! Nie próbuję też na siłę udowadniać, że 6d jest taki świetny ponieważ sam go posiadam. Mam Ds-a od czterech lat i wiem do czego można użyć większej ilości punktów i po co są punkty krzyżowe.
    I moim zdaniem najbardziej przydają się do śledzenia i ostrzenia w gorszym świetle. Sunders, naprawdę widzisz znaczącą różnicę w precyzji AF single shot na bocznych punktach w dziennym świetle ?
    Moim zdaniem jeżeli komuś odpowiada rozkład punktów w 6d i używa bocznych tylko w dobrym/dziennym świetle to nie znajdzie znaczących różnic, ale podkreślam tylko i wyłącznie w takich warunkach. Poza tym punkt krzyżowy nie musi z definicji być bardziej precyzyjny niż zwykły - przy nieruchomym obiekcie, w dobrym świetle można zazwyczaj znaleźć jakiś kontrastowy punkt do wyostrzenia. Przy AF servo nie masz na to czasu i crossy są nieocenione, zwłaszcza przy ich dużej ilości.
    Jak mam użyć AF servo to 6d się kurzy...

A na marginesie jeżeli fotograf ostrzy centralnym i przekadrowywuje to krzyżowy 6d (wiem, że jedyny) absolutnie w niczym nie ustępuje 5dIII i 1dsII

I Sunders nie traktuj tego co napisałem jako krytykę Twojego wyboru - mamy pewnie inne wymagania i potrzeby
    Pozdrawiam
    i życzę pociechy z nowego nabytku
    Ostatnio edytowane przez Bartosz ; 02-02-2016 o 23:13
    EOSy

Uprawnienia umieszczania postów