Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: AF w wizjerze vs live view

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: AF w wizjerze vs live view

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ogarnij się, ten wątek ma (na razie) tylko dwie strony i zdjęcia o których mowa są w pierwszym poście.
    Poruszenie na ogniskowej 50 mm i przy czasie 1/50 sekundy?
    Lepszej "rekomendacji" dla tego "statywu" chyba nie trzeba...
    Panowie sami się ogarnijcie jak chcecie się czepiać tych zdjęć z pierwszej strony.

Napisałem, że dla moich potrzeb ten statyw jest spoko. W góry nie potrzebuję cięższego, a to, że przy tym "teście" wykonanym na podłodze dał ciała niewiele zmienia w mojej ocenie. Do zdjęć studyjnych nie będę go polecał, ale na wyjścia w góry jest ok - dobra relacja waga/stabilność/cena.

Jak używam go w terenie to w większości na miękkim podłożu, więc wątpię, aby pojawiły się jakiekolwiek drgania i poruszenie na zdjęciach. Bynajmniej póki co (po kilku miesiącach używania) nie zauważyłem z tym problemów. Co prawda 6D jest cięższy niż 1000D, ale mam nadzieję, że z tym też da radę. Jak będzie inaczej to wtedy pomyślę nad wymianą, a póki co przestańcie się spinać i wszystko nazywać badziewiem. Oczywiście, że są lepsze statywy w teren z karbonem, poziomicą itd, ale za 85 zł nie wymagam od niego więcej niż to co daje. Przestańcie zamieniać ten wątek w dyskusję o statywie...
    Ostatnio edytowane przez Przemek Sz ; 19-01-2016 o 18:35
    Canon EOS 6D + EF 16-35 mm f/4L IS USM + EF 135 mm f/2L USM + EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM + EF 50 mm f/1.8 STM
    Moje wypociny >> https://www.facebook.com/PasjaSzewska/
    www.pasjaszewska.pl

Uprawnienia umieszczania postów