Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: [danae] portrety rodzinne i dziecięce

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar biodar

Domyślnie Odp: [danae] portrety rodzinne i dziecięce

U mnie za zielono-sino się wyświetla. Zdjęcie 7 - pomysł niezły ale coś nie zagrało, poza tym wpada w czerwony. Na żadnym zdjęciu nie ma ostrości np na oczach. Zdjęcie 8 - ładne, ale kolorystyka ponura, trochę za ciemne i błysk w oku znikł - pomijam brak ostrości. Zdjęcia nr 10 nie skomentuję, bo wzbudza moje przerażenie, nie ma nic wspólnego ze śpiącym "słodziakiem". Kompozycja zdjęcia 9 pasuje bardziej do tęskniącego staruszka wypatrującego bliskich za oknem, a którego nikt nie odwiedza niż wesołego bobasa. Zdjęcie 6 - u mnie kolorystyka leży - za sino-czerwono zamiast ciepło żółto-czerwono, ale mogę mieć niewielki problem z monitorem. Dziecko ma fajne niebieskie oczy i to bym pokazywał + uśmiech. Na zdjęciu 2 stopy pana konkurują z głównym tematem zdjęcia. Brak światła powoduje zanik szczegółów i dodatkową nieostrość - może powalcz z tym i kup dodatkową dużej mocy żarówki o odpowiedniej temperaturze i na potrzeby zdjęć chwilowo wkręcaj.Fajnie, że poszukujesz niebanalnych ujęć ale ograniczenia sprzętowe dodatkowo osłabiają przekaz. Dla rodzica fotografowanie własnego dziecka jest bardzo trudne, bo wszystkie ujęcia są z czymś związane, jakąś fajną chwilą, której my za tu za monitorem nie widzimy i stąd czasem taka surowa ocena. Ja też mam setki zdjęć mojego syna, ale jak spojrzę obiektywnie to do prawie wszystkich też mogę mieć jakieś poważne ale Nie zmienia to w żaden sposób faktu, że dla mnie są najlepsze na świecie Działaj dalej, bo jest potencjał tylko dodatkowe trudności i braki go na razie lekko zasłaniają.

PS, bo widzę, ze w międzyczasie pojawił się Twój wpis. Tanim obiektywem 50mm f1,8 da się w zwykłym pokoju zrobić fajne foty bez dodatkowych źródeł światła, bo właśnie brak światła wzmacnia tą nieostrość przez pożerające iso. A atrakcyjna modelka załatwia owszem połowę zdjęcia, ale jak ktoś się pomyli w tej drugiej połowie to ostra krytyka murowana bo razi niemiłosiernie
    Ostatnio edytowane przez biodar ; 10-02-2016 o 10:41

Uprawnienia umieszczania postów