Jest postęp w moich kombinacjach wyzwalania bezprzewodowego - mam lampę od kilku dni więc jeszcze jej całkiem nie ogarnąłem
Aby wyzwolić YN600EX-rt bezprzewodowo czyli błyskiem wbudowanej lampy w aparacie canon 60d - podobnie jak Canona 430exII trzeba ustawić tą YN na następujące ustawienia - na wyświetlaczu są następujące rzeczy: ETTL, zoom jako M (można modyfikować ręcznie bo błysk nie przenosi informacji o ogniskowej), taki zygzakowaty znaczek w prawym górnym rogu, pod spodem po lewej stronie ikona włączonej lampy, tuż pod nią napis SC a pod nim w prostokątnej ramce A, natomiast po lewej stronie napisy SLAVE i c:fn, jeszcze poniżej dostosowanie prześwietlenia/niedoświetlenia błysku. Wtedy z przodu uaktywniają się dwie czerwone pulsujące diody. Czyli krótko mówiąc można nią sterować jak 430EXII. Po ustawieniu lampy Canon 430EXII też na tryb SLAVE (miga dioda z przodu) wyzwalane są obie błyskiem lampy wbudowanej. Na razie nie udało mi się ustalić czy jak błyskają obie na raz to nie prześwietla obiektu (zdjęcia robione w pokoju i za każdym razem pojawiają się bardzo lekkie prześwietlenia na białych przedmiotach). Lampa w aparacie ustawiona na -" błyskaj tylko zewnętrzną". Trochę chaotyczny opis, ale może komuś się przyda. W sterowaniu bezprzewodowo - ale radiowo postępu nie ma i raczej nie będzie z Canonem 60D