Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 70D - wyzwalanie lamp zewnętrznych bez podnoszenia lampy wbudowanej

Question 70D - wyzwalanie lamp zewnętrznych bez podnoszenia lampy wbudowanej

Witajcie,

Przesiadłem się z 40-tki na 70-tkę i oczywiście przystąpiłem do weryfikacji wszystkich dostępnych funkcji aparatu.
    Zgodnie z instrukcją ze strony 209 chciałem przetestować wyzwalanie lamp zewnętrznych bez podnoszenia lampy wewnętrznej (przy ustawieniach z podniesiona oczywiście wszystko działa).
    Niestety ten tryb bez podniesionej lampy wbudowanej nie wyzwala lamp zewnętrznych, ani 430EX I, ani 580EXII.
    Czy ta funkcja działa tylko z np.: lampą 600 RT, czy może czegoś nie skonfigurowałem? W instrukcji nie ma żadnej wskazówki np.: kompatybilnych lamp w tym trybie.
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: 70D - wyzwalanie lamp zewnętrznych bez podnoszenia lampy wbudowanej

Domyślnie Odp: 70D - wyzwalanie lamp zewnętrznych bez podnoszenia lampy wbudowanej

Wszystko zgadza się, w tym trybie i tak trzeba podnieść lampę, aby pojawił się błysk do wyzwolenia lamp zewnętrznych.
    Pewnie wykonywany jest błysk o możliwie małej mocy, aby jak najmniej wpłynąć na doświetlenie z frontu.
    Dziękuję.
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Nie "błysk" tylko seria błysków, coś jak alfabet Morse'a, który "rozumie" lampa zdalna.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów