Jak ja się cieszę że mam jeszcze swój 10 letni aparat Canon 5d MKI. Pokazuje mi on niezmiennie, że to nie aparat robi zdjęcia a fotograf![]()
Jak ja się cieszę że mam jeszcze swój 10 letni aparat Canon 5d MKI. Pokazuje mi on niezmiennie, że to nie aparat robi zdjęcia a fotograf![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
na forum co chwilę czytam że 5D I to korpus produkujący najbardziej magiczne zdjęcia - w tym kontekscie nie ma się z czego cieszyć bo może się okazać że to jednak aparat, gdybyś używał 300D to byłby jakiś temat ale nie 5D I - ten to ponoć sam robi zdjęciafotograf niepotrzebny.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
myślałem, że 500-tka to jakaś tania FF (tak by wynikało z oznaczeń - 600, 610).
znane są już parametry tego cuda?
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Nikon D500 i fotografia koncertowa: I Shot with the Nikon D500. Here Are My Thoughts
Sample HISO z D5 - niestety tylko z LCD, ale tez zoomowane wycinki
Nikon D5 high ISO sample (LCD screenshots only) | Nikon Rumors
No to trend nowych matryc został wyznaczony, możemy oczekiwać, że zmiany w 6d2 i 5dm4 w kontekście ISO również będą znaczne.
rewolucji z szumami bym się nie spodziewał, zresztą to gigantyczne iso to chyba bardziej pod filmowanie jest zrobione,
trzeba poczekac na prawdziwe sample i testy, ale to ze do tej pory nawet sam Nikon nie chwali sie super niskimi szumami czy nawet znaczącą poprawa mowi mi wiele,