W nowym roku nowe modele FX i DX
Nikon D5 oficjalnie zaprezentowany | Fotoblogia.pl oraz Nikon D500 â najwyĹźszy z modeli z matrycÄ DX â zostaĹ pokazany w Las Vegas | Fotoblogia.pl
W nowym roku nowe modele FX i DX
Nikon D5 oficjalnie zaprezentowany | Fotoblogia.pl oraz Nikon D500 â najwyĹźszy z modeli z matrycÄ DX â zostaĹ pokazany w Las Vegas | Fotoblogia.pl
Po prostu...fotografia
Niedługo będą musieli zdewaluować te ISO o jakieś 4-5 zer![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
jak czytalem pierwsze calkiem info o D5, ze ma ISO 3.280.000 to bylem pewny jakiegos bledu..
Masakra, jesli to nie tylko bezsensowne podbicie max czulosci, a jakas skok (min 2x mniejsze szumy niz obecne rekordy) na lepsze w jakosci HISO to brak slow.
Wow, nie pozostaje nic innego niz czekac na cos od canonka %)
SONY
To lampy przestana sie sprzedawac :-)
Plotki o 1Dx i 5d4 nie napawają optymizmem w stosunku do tego, co pokazał Nikon. Oby to tylko plotki były.
Marki trzy.
uff - na szczęścienie potrzebuję takich korpusów (D500, D5) do mojej fotografii - dobrze że wyszły - konkurencja jest potrzebna naszej ulubionej firmie
- bo kotlet się robi odgrzany i to wielokrotnie
z każdej strony - może księgowi naszej ulubionej firmy policzą jeszcze raz krzyżowe punkty AF w korpusach konkurencji
, a potem policzą jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz
![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Nikon w tym momencie rozwalil konkurencje a canon sobie oglosil jakies kompakcikiwspaniale haha
fanboje canona czekaja teraz na jakas wpadke nikona xD a znajac nikona to sie moze zdarzyc
![]()
SONY
Nowy 1dx mark ii będzie konkurencyjny w stosunku do d5 pod wieloma względami.
D500 jest pozycjonowany wyżej w stosunku do 7d mark ii, kosztuje 2x tyle.
Prawdziwym zmartwieniem dla Nikona i Canona będzie za moment Sony A6100/A7000, który najpewniej pozamiata ten fragment rynku, w którym sprzedaż jest największa.