Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Zapis na dwóch kartach pamięci

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Domyślnie Odp: Zapis na dwóch kartach pamięci

Cytat Zamieszczone przez SkinnyBaldy Zobacz posta
    Kolega Tom77 nie rozumie idei, co mi po 20 kartach SD jak np. 2 na której były także fajne zdjęcia uległa uszkodzeniu lub np. niepoprawnie się zapisała - czasem miałem takie sytacje z jakimś dziwnym kolorem na pół zdjęcia (błędem zapisu).
    Wiesz... może zmień podejście - zamiast zapisywać sryliard razy na najwyraźniej badziewnych kartach, albo badziewnymi aparatami, może kupo po prostu bardzo porządne karty i/lub aparaty?
    Cyfrakami robię foty ponad 11 lat. Raz, słownie raz, zdarzyło mi się, że padła karta (CF). Żadna tam wyszukana karta, ot karta, niewielka nawet. Na 300D to było (brandowany "Digital Rebel").
    Od tego czasu nigdy nie miałem problemu, ALE inwestuję w porządne karty z dużym transferem, a nie jakieś noname'y za 1/3 ceny.
    Ludzie fotografują na potęgę, a nawet na tym forum wątek o padniętej karcie jest circa raz w miesiącu (zaledwie!), po czym okazuje się, że ktoś po taniości wsadził microSD w adapter i leciał seriami. Czyli okazuje się, że znów zabawa na skróty była przyczyną.
    Do przemyślenia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Zapis na dwóch kartach pamięci

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Wiesz... może zmień podejście - zamiast zapisywać sryliard razy na najwyraźniej badziewnych kartach, albo badziewnymi aparatami, może kupo po prostu bardzo porządne karty i/lub aparaty?
    Cyfrakami robię foty ponad 11 lat. Raz, słownie raz, zdarzyło mi się, że padła karta (CF). Żadna tam wyszukana karta, ot karta, niewielka nawet. Na 300D to było (brandowany "Digital Rebel").
    Od tego czasu nigdy nie miałem problemu, ALE inwestuję w porządne karty z dużym transferem, a nie jakieś noname'y za 1/3 ceny.
    Ludzie fotografują na potęgę, a nawet na tym forum wątek o padniętej karcie jest circa raz w miesiącu (zaledwie!), po czym okazuje się, że ktoś po taniości wsadził microSD w adapter i leciał seriami. Czyli okazuje się, że znów zabawa na skróty była przyczyną.
    Do przemyślenia.
    Jeśli używałem kart to przeważnie były to SDHC Extreme albo w tym momencie do 5d MKI CF Ultra, od Sandiska. Nie wiem, dlaczego próbujesz wmówić coś co nie jest rzeczywistością.

Uprawnienia umieszczania postów