Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
Mi też się już powoli klaruje ale mam jeszcze inny pomysł na siebie, znowu nie chcę zakładać bezsensownych wątków, przeczytałam ich już naprwdę mnóstwo przez ostatnią*dobę. Chcę tylko skonsultować moją*wizję czy faktycznie jest tak w porządku jak mi się*wydaje, czy jednak patrzę subiektywnie i jest bardziej optymalna dla mnie wersja.

Dla przypomnienia mam canona 40d i na pewno body w przeciądu roku, dwóch będę chciała zmieniać*ale.. szczerze mówiąć nie wiem czy na ff. Poczytałam trochę i nic nie wykluczam ale moim priorytetem są raczej zdjęcia zwierząt, sportowe, jakiś reportaż więć tak naprawdę zależy mi na szybkim AF i w sumie mnożnik 1,6 jest mi na rękę. Na chwilę obecną*chyba jakbym miała zmieniać*to na 7d a nie na ff, ale nie chcę też zbyt wielu szkieł tylko dla APCS żeby w razie czego zmiana była mało kłopotliwa.

Mór pomysł:
canon 18-55 zostawię kita dla zakresu 18-24, do statycznych zdjęć i widoczków się nada jakbym baardzo potrzebowała szeroko, ale używam tego zakresu naprawdę sporadycznie

canon 24mm 2,8 stm - szukałam jakiejś taniej, jasnej stałki do poieszczeń, nie chcę inwestować*szkło w tego typu więcej bo to nie jest mój priorytet, zdjęcia do albumu nie muszą być*supe, hiper ekstra, wolę więcej dozbierać*do czegoś*dłuższego, a do tego jest na cashbacku i wyjdzie w okolicach 550 zł

canon 50 1,8 uzupełnienie powyższego jako coś jasnego i do portretów

canon 24-105 4 L tak wiem, że wiele osób mówi, że zakres nijaki na cropa ale ja czuję, że właśnie tego mi potrzeba i wolę kosztem czegoś szerszego dołożyć*do tego i mieć jeden obiektyw spacerowy, wakacyjny, głównie do zdjęć na zewnątrz z celnym i szybkim AF

canon 70-200 - w dalszej przyszłości z przeznaczeniem do koni i sportu

Co myślicie o powyższym zestawie? Jednak chcę*się*skupić na canonie, stałki kupię nowe a zoomy pewnie będę szukać*używanych więc nie chcę*testować kilku sigm czy tamronów, przy potencjalnej zmianie na ff do sprzedania będzie tylko 24 stm, a gdybym jednak została na cropie to za jakiś czas kita zastąpię czymś rodzaju 10-20.
Dzieki za wszelkie sugestie i rady
Trzy słoiki i wszystko jasne:
- 17-55 (50)/2,8,
- 85/1,8 USM,
- 70-200/2,8.