Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kupowanie domeny i hostingu.

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Kupowanie domeny i hostingu.

Witam.

Chciałbym byście udzielili mi porady, a może i cennych wskazówek. Chce wykupić domenę oraz hosting strona ma służyć do gromadzenia zdjęć które wykonam i służyć jako reklama. Jednak mam mały dylemat bo nie wiem tak naprawdę na co zwrócić uwagę przy zakupie. Jestem laikiem w tym i właściwie nie mam pojęcia od czego zacząć. Odpowiem również na pytanie które zapewne zostanie zadane. Mianowicie, będę chciał sam zrobić stronę, więc zapytam od razu. Czy da się samemu stworzyć coś ciekawego i przykuwającego uwagę?

Za wszystkie udzielone informacje pięknie dziękuję.
    5D mkII, 6D, Canon 24-70mm f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, Tamron 70-200mm f2.8 VC, Sigma 35mm f/1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Kupowanie domeny i hostingu.

Domena: tam, gdzie będzie tanie utrzymanie po pierwszym roku (w niektórych firmach pierwszy rok jest nawet gratis, ale odbijają to sobie w kolejnych latach).
    Hosting: każdy ma swoje doświadczenia, dlatego nie będę polecał, poczytaj np. forum webhostingtalk i porównaj oferty.
    Strona: da się Sparafrazuję pytanie: czy da się 5d mk II i 50/1.4 zrobić ciekawe zdjęcie, przyciągające uwagę? Da się. Ale równie dobrze da się zrobić coś nudnego, coś na poziomie przeciętnego, bezmyślnego pstryka z komórki, bo to zależy nie od sprzętu, ale od fotografa. Podobnie ze stroną, jeśli ktoś potrafi, ma dobry pomysł i wiedzę jak go przetworzyć w stronę, to tak, da się samodzielnie (np. stosując któryś z popularnych CMSów, tworząc własną lub dostosowując jakąś istniejącą "skórkę" - lub tworząc wszystko od zera, pamiętając np. o odpowiednim wyświetlaniu strony na różnych przeglądarkach i na różnych urządzeniach, w pionie i poziomie itd).

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o tworzenie stron internetowych, ale ostatnio trochę się tym nawet interesowałem i ściągnąłem sobie:
    https://pl.wordpress.org/
    a potem podglądając ten filmik
    https://www.youtube.com/watch?v=0nraCpLRiIU
    nawet udało mi się postawić zaczątek - oczywiście testowy u siebie na dysku

Cytat Zamieszczone przez marcin_g Zobacz posta
    Witam.

Chciałbym byście udzielili mi porady, a może i cennych wskazówek. Chce wykupić domenę oraz hosting strona ma służyć do gromadzenia zdjęć które wykonam i służyć jako reklama. Jednak mam mały dylemat bo nie wiem tak naprawdę na co zwrócić uwagę przy zakupie. Jestem laikiem w tym i właściwie nie mam pojęcia od czego zacząć. Odpowiem również na pytanie które zapewne zostanie zadane. Mianowicie, będę chciał sam zrobić stronę, więc zapytam od razu. Czy da się samemu stworzyć coś ciekawego i przykuwającego uwagę?

Za wszystkie udzielone informacje pięknie dziękuję.
    Jak nie chcesz tworzyć zaawansowanej strony z portfolio, to może nie musisz za nic płacić.
    Może wystarczy założyć bloga za free. Prowadzę sobie coś takiego na zasadzie dziennika od marca 2014 roku: Krzysztof Rzewnicki
    Plusem jest to, że mogę sobie spokojnie poszukać zdjęć po słowach kluczowych lub dacie.
    Mam też domenę z dostępem do FTP, ale służy głównie do wymiany dużych plików. Może zrobię sobie przekierowanie na stronę bloga .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Domeny .pl najtaniej na ovh.pl i masternet.pl
    Hosting to już sobie szukaj, bo często są promocje na pierwszy rok. Np teraz na ehost.pl jest przystępna promocja. (pakiet mini 7GB miejsca Ci pewnie wystarczy)
    Ostatnio edytowane przez Element7th ; 28-12-2015 o 17:42

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

Dzięki Wam za podpowiedzi. Muszę w końcu przysiąść do tego i to ogarnąć.
    Cobalt Właśnie nad tym przekierowywaniem się zastanawiałem, ale bardziej chodzi mi o to by wpisując, www.xxxxx.pl przekierowywało mnie na mojego bloga na wordpress.
    5D mkII, 6D, Canon 24-70mm f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, Tamron 70-200mm f2.8 VC, Sigma 35mm f/1.4

Cytat Zamieszczone przez marcin_g Zobacz posta
    Dzięki Wam za podpowiedzi. Muszę w końcu przysiąść do tego i to ogarnąć.
    Cobalt Właśnie nad tym przekierowywaniem się zastanawiałem, ale bardziej chodzi mi o to by wpisując, www.xxxxx.pl przekierowywało mnie na mojego bloga na wordpress.
    No i w czym problem?
    https://webm.wordpress.com/2007/08/0...ny-6-sposobow/

--- Kolejny post ---

U mnie działa JS: <script> window.location = "http://nowadomena.pl" </script>
    A konkretnie - po wpisaniu adresu WWW - www.cobalt.fr.pl jesteśmy przekierowywania na bloga: www.cobaltsport.com
    Proste, jak do dragów dostęp.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna

Obecnie najtańsze domeny mają w OVH. Tam przedłużenie domeny .pl to koszt coś koło 50 zł brutto. Hosting osobiście mam w home.pl Pierwszy rok tani jak barszcz, każdy kolejny to coś koło 300 zł + VAT

Bywalec Awatar ATBFLASH
    Miasto
    Bydgoszcz

Na Home pl ostatnio było hosting wordpress SSD za 85 zeta na rok - kilka domen możesz podpiąć, masz ftp, pocztę.. tanioszka
    JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
    BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
    Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Uprawnienia umieszczania postów