Ktoś kto ma do wydania 6tys nie może zadawać takich pytań.
Co masz w Nikonie ? Będziesz fotografować ludzi, sport, runo leśne ?
Ktoś kto ma do wydania 6tys nie może zadawać takich pytań.
Co masz w Nikonie ? Będziesz fotografować ludzi, sport, runo leśne ?
Polecam 6D
jak musisz to kup 6d
dlaczego?
dlatego
http://www.canon-board.info/canon-ds...cjalnie-86180/
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Tom77 Dziekuje za odpowiedz![]()
wszyscy kupują nikony, lub chcą kupić nikony ewentualnie sony ale ten jest bez lustra - duży DR pozwala na odzyskiwanie cieni nawet o 5 ba może nawet o 7 EVwszystkie inne cechy są kompletnie nieistotne liczy się tylko duży DR.
a teraz poważnie co chcesz fotografować? które obiektywy są tańsze? masz nikona czemu chcesz mieć canona? chcesz kręcić obiektywem w przeciwną strone czy masz jakieś inne ważniejsze powody?
w tym budżecie nowy pełnoklatkowy to tylko 6D pasuje jeśli nie nowy to albo klasyczna staroć 5D, lub 5D II nie wiadomo czemu niezbyt lubiany na forum (a kiedys jak wyszedł wszyscy do nie wzdychali ale dzisiaj jest już passe - życie po prostu - bolesny spadek z piedestału)
Ostatnio edytowane przez jaś ; 27-12-2015 o 22:10
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Myślę, że kwota jak najbardziej ma znaczenie, choćby dlatego, że aparaty z tej półki dość często nie mają w pudełku obiektywu, i warto od razu przeznaczyć drugą kupkę gotówki na obiektyw/obiektywy. Jakie? Takie, jakie będą Ci potrzebne, do planowanego rodzaju zdjęć.
A jak chcesz pełnoklatkowy, to proszę: google "D610 cena"![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Mam Canona i Fuji, a chwalę Nikona i FujiObecnym d750 (jakość/możliwości/cena/cashback)pozamiatał. Do tego fajne i tanie stałki.