Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: zmiana Nikona na Canona

Mieszany widok

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie Odp: zmiana Nikona na Canona

Ja mam canon i sobie chwalę. Kupuj, gospodarka musi się kręcić

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ale canon ma 6 ff
    z tego dwa odpadaja cenowo
    to taki problem poczytac i wybrac taki ktory cie zainetresuje? z 4?!
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ale tu nie ma co wybierac, w tym momencie w tej kasie 6d nowe lub uzywane (wzialbym uzywane z malym przebiegiem - sam tak zrobilem)
    SONY

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Róbta zdjęcia, nie hamletyzujta "Nikon czy Canon?".

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

A czy może paść kilka konkretów z twojej strony jak:
    - jakie szkła lub ogniskowe preferujesz/potrzebujesz
    - jakie tematy fotografujesz lub będziesz
    napisz konkretnie w końcu co i z czym bo to już 4 strona idzie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Mi to wygląda na trolowanie, żadnych konkretów, zdawkowe odpowiedzi bardziej nastawione na wywołanie dyskusji między nami. 6tys na aparat + budżet na szkła i ani słowa co chce fotografować.

Początki nałogu

chłopaki szkoda czasu na pierdoły...moze potrzebuje szpanerski aparat do noszenia na szyi na pokaz :P
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Początki nałogu Awatar asdf

1d + dowolna biała L-ka, szacun gwarantowany.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Dopiero zaczyna

Wg mnie w dobie obiektywów w stylu seria ART od Sigmy to już w ogóle nie ma różnicy jakiego systemu użytkujemy.
    Jeśli natomiast nie byłoby tych Sigm, to prawda jest taka, że jeden i drugi producent mają w swojej ofercie odpowiedniki, czasem lepsze, czasem gorszę, ale w ostatecznym rozrachunku na wydruku a4 nikt tego nie zobaczy - amatorsko, przy profesjonalnym podjeściu dochodzi jeszcze obródbka graficzna, więc...

Wg mnie największym kryterium przy zakupie aparatu jest AF i matryca, a raczej możliwości jakie oferuje w kestii wyciągania szczegółów z pliku RAW. Wiadomo, czasem nie uda się poprawnie naświetlić zdjęcia. W tym wypadku niestety Nikon wypada lepiej od Canona.

Zmiana systemu to też nie jest problem, dla mnie argument z posiadaną dużą ilością obiektywów jest dziwny, można je tak samo sprzedać jak i kupić na nowo - oczywiście jeśli kieruje się filozofią zakupu używanych, często okazji. Sam tak robię od wielu lat, zbyt dużo pieniędzy utopiłem na hobby kupując szkła nowe ze sklepu) totalna strata pieniędzy.

A tak na marginesie, gdyby nie fundusze, to pobawiłbym się z chęcią Sony A7RII z gripem.

Nadchodzący FF od Pentaxa też wydaje się być ciekawy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez SkinnyBaldy Zobacz posta
    Wg mnie w dobie obiektywów w stylu seria ART od Sigmy to już w ogóle nie ma różnicy jakiego systemu użytkujemy.
    Jeśli natomiast nie byłoby tych Sigm, to prawda jest taka, że jeden i drugi producent mają w swojej ofercie odpowiedniki, czasem lepsze, czasem gorszę, ale w ostatecznym rozrachunku na wydruku a4 nikt tego nie zobaczy - amatorsko, przy profesjonalnym podjeściu dochodzi jeszcze obródbka graficzna, więc...

Wg mnie największym kryterium przy zakupie aparatu jest AF i matryca, a raczej możliwości jakie oferuje w kestii wyciągania szczegółów z pliku RAW. Wiadomo, czasem nie uda się poprawnie naświetlić zdjęcia. W tym wypadku niestety Nikon wypada lepiej od Canona.

Zmiana systemu to też nie jest problem, dla mnie argument z posiadaną dużą ilością obiektywów jest dziwny, można je tak samo sprzedać jak i kupić na nowo - oczywiście jeśli kieruje się filozofią zakupu używanych, często okazji. Sam tak robię od wielu lat, zbyt dużo pieniędzy utopiłem na hobby kupując szkła nowe ze sklepu) totalna strata pieniędzy.

A tak na marginesie, gdyby nie fundusze, to pobawiłbym się z chęcią Sony A7RII z gripem.

Nadchodzący FF od Pentaxa też wydaje się być ciekawy.
    Sigma pozmieniała trochę w rynku obiektywów. Canon bezsprzecznie króluje w teleobiektywach.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów