hej
temat był już poruszany, ale rzeczywistość zmienia się tak błyskawicznie, tak że wolę w nowym wątku to ugryźć.
Mam aktualnie 4 letniego CRT Samsunga SyncMaster 900IFT, 19 calowego short tube. Monitor jest bardzo dobry jak na moje potrzeby i spisuje się świetnie. Jednak nadeszła wiosna (czyli - trzeba gdzieś wyrzucić kasę jak co roku po przebudzeniu z zimowego letargu), a do tego moja małżonka narzeka od dawna na wielkie pudło na biurku.
Czy ktoś może coś poradzić w kwestii zakupu monitora LCD? Jestem lajkonikiem i zapewne nie potrafię rozróżnić najprostszych faktów
Mam do 1700PLN, optymalnie do 1500PLN z chęcią powieszę go na ścianie, muszę swobodnie i bez skrzywienia na nim oglądać filmy na DVD (bo telewizora nie mam 8) ), a do tego czasami pograć w Wiedźmina, jak już się pojawi w końcu. Oczywiście absolutnie podstawową funkcją pozostaje fotografia i PS. Kupowałem rok temu mojemu bratu LCD (Samsung Syncmaster 913N) i muszę przyznać, że wtedy odparłem nalegania małżonki po porównaniu jakości obrazu (widoczne "ząbkowanie", a do tego przede wszystkim kaprawe kolory na LCD).
Ktoś poradził mi Benq FP91GP, który ma matrycę PVA i kosztuje jedynie 1200PLN w Bicie w Kraku - wygląda to niewiarygodnie, dlatego pytam, czy ktoś zna ten sprzęt i mógłby go polecić.
Dziękuję z góry za wszystkie rady!