Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Lcd

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Question Lcd

hej
    temat był już poruszany, ale rzeczywistość zmienia się tak błyskawicznie, tak że wolę w nowym wątku to ugryźć.

Mam aktualnie 4 letniego CRT Samsunga SyncMaster 900IFT, 19 calowego short tube. Monitor jest bardzo dobry jak na moje potrzeby i spisuje się świetnie. Jednak nadeszła wiosna (czyli - trzeba gdzieś wyrzucić kasę jak co roku po przebudzeniu z zimowego letargu), a do tego moja małżonka narzeka od dawna na wielkie pudło na biurku .

Czy ktoś może coś poradzić w kwestii zakupu monitora LCD? Jestem lajkonikiem i zapewne nie potrafię rozróżnić najprostszych faktów

Mam do 1700PLN, optymalnie do 1500PLN z chęcią powieszę go na ścianie, muszę swobodnie i bez skrzywienia na nim oglądać filmy na DVD (bo telewizora nie mam 8) ), a do tego czasami pograć w Wiedźmina, jak już się pojawi w końcu. Oczywiście absolutnie podstawową funkcją pozostaje fotografia i PS. Kupowałem rok temu mojemu bratu LCD (Samsung Syncmaster 913N) i muszę przyznać, że wtedy odparłem nalegania małżonki po porównaniu jakości obrazu (widoczne "ząbkowanie", a do tego przede wszystkim kaprawe kolory na LCD).

Ktoś poradził mi Benq FP91GP, który ma matrycę PVA i kosztuje jedynie 1200PLN w Bicie w Kraku - wygląda to niewiarygodnie, dlatego pytam, czy ktoś zna ten sprzęt i mógłby go polecić.

Dziękuję z góry za wszystkie rady !
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Oczywiście absolutnie podstawową funkcją pozostaje fotografia i PS.
    Za 1700 PLN nic nie kupisz sensownego, ja bym się wstrzymał z zakupem, dozbierał trochę i dopiero coś kupił sensownego.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

bo ja wiem? - pisałem, że potrzebuję sprzętu na poziomie mojego obecnego CRT. Czyli żadnych szaleństw.

Nie kupię Eizo 19" 1600x1200 za 4000PLN niezależnie od chęci wydania kasy - taki mam rozsądny przedział, jak się nie da, to wcale nie zmienię tylko szybciej kupię 5D

P.S> tak dodaktkowo, to powiedziano mi, że ten wspomniany benq ma pełny 24 bitowy kolor, może to poprawi sprawę z kolorami (plus matryca PVA) ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja mam Samsunga 930BF i nie narzekam. W Komputroniku jak w sam raz 1689 brutto :-D

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Oglądałem ostatnio foty na tym :
    http://sklep.benchmark.pl/pelny_24390.html
    jak na LCD całkiem niezły / 1600 x 1200 / ale i tak musiałbyś trochę dołożyć.
    Nie jest to EIZO ale jest naprawdę niezły.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

sensowny do PSa to np. NEC Multisync 1980FXi.
    W zasadzie od ceny tego zaczynają się sensowne
    Wini

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nemeo, drogi ten twój sklep - w normalnym sklepie w Kraku BitComputer jest znacząco taniej, a np. apollo.pl zazwyczaj jest jeszcze lepszy.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Nemeo, drogi ten twój sklep - w normalnym sklepie w Kraku BitComputer jest znacząco taniej, a np. apollo.pl zazwyczaj jest jeszcze lepszy.
    Link podałem, raczej odnośnie modelu LCD, wiem że oni mają trochę zawyżone ceny.

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Do poczytania przed snem: http://www.mva.pl/ a zwlaszcza przyklejone tematy http://www.mva.pl/forum/viewforum.ph...9926e1cf02ba99

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja mam Samsunga 173P. to ma matryce MVA o calkiem dobrym odwzorowaniu kolorow (nie ma buraczkow zamiast czerwieni i tego typu kalectw) i calkiem niezly kontrast.

za te same pieniadze mozna teraz kupic 173P+ o lepszych parametrach. jesli masz mozliwosc to obejrzyj i ocen czy Ci sie podoba. z tego co ja czytalem, 173P obok jakiegos modelu Fujitsu to byly jedyne rozsadne propozycje dla osob zajmujacych sie grafika w tej grupie cenowej. choc moze cos sie zmienilo
    www albo tez flickr

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów