Czy jest jednoznaczny sposób na rozróżnienie baterii oryginalnej od podróby? Kupiłem w Chinach 2 szt za niewielkie pieniądze i to budzi moje wątpliwości. Wg Canona bateria jest oryginalna. Jakieś pomysły jak to potwierdzić?
Czy jest jednoznaczny sposób na rozróżnienie baterii oryginalnej od podróby? Kupiłem w Chinach 2 szt za niewielkie pieniądze i to budzi moje wątpliwości. Wg Canona bateria jest oryginalna. Jakieś pomysły jak to potwierdzić?
ale skoro nie wystarczy ci potwierdzenie canona to moze dla odmiany spytaj nikona?albo sony?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Podróba podróbie nie równa, zarówno pod względem wyglądu jak i jakości.
Ważne by działało...
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
To już loteria, ale czego można się spodziewać przy cenie np 1/10 oryginału...
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
gdzies widzialem zdjęcia z porównań ze są tam minimalne różnice, w tym roku kupiłem 2 baterie do 5d3/6d , wszystko zapakowane oryginalnie, wyglada tak samo jak to co dostalem w pudle z puszkami, działa równie dobrze, cena to jakies 25funtów , obstawiam ze jest to nieoryginalne aku ale działa tak samo, wiec bierz byle nie te najtansze
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Dzięki Panowie
Na wygląd to bateria jest bardziej oryginalna od oryginalnej kupionej razem z aparatem w legalnej dystrybucji.
Pytałem jak odróżnić oryginał od fake bo chciałem nadmiarową (kupiłem dwie)sprzedać, ale nie warto ryzykować oskarżeniem o wprowadzanie do obrotu podróbek. Dokupię gripa i będę miał jak znalazł.
Doceniam radę Tom77
Wesołych świąt.
Mam oryginał i podróbkę newella. Podróbka lepiej trzyma niż oryginał po tym samym okresie uzytkowania.![]()
Jeżeli podrobimy (sfałszujemy) banknot 100$ w sposób perfekcyjny to jest on falsyfikatem, kopią czy oryginałem? jaka jest jego wartość?