Cytat Zamieszczone przez Kubak82
tylko ze to jest Kit wiec raczej trzeba by bylo przymknac do f8 bo sie człek przejedzie na jakosci zdjec z lustrzanki:-? zwiekszyłbym wiec przesłone kosztem np iso...

Eh.. proszę nie jechać już po szkle kitowym Jeśli nie robi się na 40-55mm jest całkiem przyzwoicie bez specjalnego domykania (co już wiele razy było omawiane). Myslę że na chrzcinach bez problamu można fotografiwać pozbywając się tego zakresu.

Z mojego małego doświadczenia wynika że tryby Av i Tv nie sprawdzą się w dużych pomieszczeniach (szczególnie ciemnych). W tych trybach zawsze mam problemy z odpowiednią jasnością tła / pierwszego planu. Myślę że rozsądnym jest użycia trybu P z wcześniej podanymi nastawami lub trybu M (wg. mnie 1/40 - 1/80 (kwestia tego czy jest ciemne / jasne tło), ISO do 800 (trzymać się jak najniżej), przesłona... jak nie wchodzisz na 40-55 to myślę że nie musisz przymykać, chyba że wymaga tego kadr. Lampa... tu by się przydał ten dyfuzor. 430EX ma wbudiwany niby... można dać palnikiem w pierwszy plan - tragedii nie będzie przytakich czasach). Oczywiście RAW! na 1GB karte wejdzie sporo zdjęć. Ważna żeby nie robnić serii 10 takich samych zdjęć bo po co? Jets jeszcze pytanie czy odoba fotografująca nie będzie miałą zahamowań Oj.. moje pierwsze zdjęcia "publiczne" to był stres! Najlepiej zapoznaj go wcześniej ze swoim aparatem żeby się nie przeraził

Pozdrawiam i oczywiście gratuluję!