freemodest dokładnie - ori są tak tanie że śmiech - butla 70ml 45zeta około ze strony Epsona i to z kurierem z NiemiecMiałem poprzednio L300 i tylko zamawiałem ori.
Moje opinie - proszę. Wada - druk mono na papierach matte - kicha ;/ Na glossy już lepiej ale takie robię w zakładzie w labie. Co do pytania o poziomy tuszu - monitor programowy zaniża stany - wg obecnego mam ledwo co L-Magenta a serio mam 1/4.... więc stany tylko wizualnie badamy. Problemy miałem na początku zanim nie dobrałem papieru. Epson ma profile papieru oczywiście dla papierów EpsonaAle.... trafiłem przypadkiem na papier Emtec PRO ***** 240g 13x18 - na takim najczęściej robię i wg mnie jest najbardziej zbliżony do profilu Epson Premium Glossy - jeśli dobrze zapamiętałem nazwę. Wydruki na max ustawieniach i pracy powolnej - NIE szybki wydruk!! = baardzo zadowalające.
Nadruki na płytach - oj to była przeprawa. Zasadniczo każdy nośnik ma inną pochłanialnośc tuszu więc różnie bywało. Najlepszy wydruk na DVD/BR Glossy - jakość bardzo dobra - ale trzeba o razu rozjaśniać w kreatorze bo drukarka lekko przyciemnia. Wada wydruku na glossy płytach - lepka powierzchnia przynajmniej u mnie , robiłem na nośnikach Maxwell, Na matowych jakość gorsza ale trzyna super. W sumie wolę już matoweA zadruk płyt - idealnie do krawędzi