Czyli szykuje się imprezka![]()
Czyli szykuje się imprezka![]()
Czasem zdjęcie powstaje długo, czasem to krótka chwila. Jeśli masz czym, łap ją bo ucieknie.
Moja pasja, nie skrzywienie, tylko i wyłącznie czysta przyjemność...
jak tam nowa zagadka?
będzie przed Sylwestrem?
1100d | s30/1.4 | c50/1.8 II | c18-55 IS II
Będzie, będzie. Obowiązków trochę mam i natchnienia szukam![]()
Czasem zdjęcie powstaje długo, czasem to krótka chwila. Jeśli masz czym, łap ją bo ucieknie.
Bo oni nie podaja ani nie ustalaja ile czasu whisky leży w beczce. Jak smakuje prawidłowo, to znaczy, że leżała dość długo. Ale skoro mam flaszkę w domu ponad dwadzieścia lat, to wiem, że jest stara. ( Córkę mam od ponad 18 lat.)
Wtedy Old No.7 miała 43% a teraz tylko 40%. A jeszcze wcześniej było 45%. Butelka byla 0.75 l a teraz tylko 0.7 l.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Czy nie powinno się wprowadzić do regulaminu maksymalnego czasu na zadanie zagadki? Np.jeżeli po 48 h wygrywający nie zamieści nowej zagadki to traci do tego prawo a kolejną wystawia po raz drugi twórca poprzedniej.
Prawo jest takie, że żeby coś dostało nazwę whisky lub whiskey musi leżakować w beczce minimum 2 lata w Ameryce i minimum 3 lata w Szkocji i Irlandii.
Oczywiście są takie, co leżą więcej lat, ale to jest specjalnie napisane na butelce. Czasami na single maltach można przeczytać jak leżakowały. Na przykład przez 2 lata w świeżej beczce, potem 3 lata w beczce po sherry, potem rok w beczce wypalanej itd.
--- Kolejny post ---
Jest coś takiego w regulaminie.
--- Kolejny post ---
Lub coś podobnego.![]()
za kilka chwil wrzucę
I najwyżej nie będę już zgadywał