ps. ale to nie ja chce kupić ale moja koleżanka, mi jak narazie wystarcza 5d2 i 50d z kilkoma L'kami![]()
ps. ale to nie ja chce kupić ale moja koleżanka, mi jak narazie wystarcza 5d2 i 50d z kilkoma L'kami![]()
To jej powiedz ze 700d z 18-135 zamyka tematakurat kolo 3000zl
SONY
koleżanka pyta koleżanke a koleżanka pyta na forum, nie żeby coś tego ale może fotografia to niejest coś co jest dla twojej koleżanki gdyż tutaj wiesz trzeba trochę samozaparcia i zainteresowania tematemnawet w podstawach wiedzy o sprzęcie
![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Koleżanka koleżanke a koleżanka kolegów ... ot spytałam się bo się nie orientuję w segmencie amatorskich lustrzanek. Jak oglądam to oglądam to co mnie interesuje czyli zaawansowane lustrzanki pisząc "po sklepowemu". Obecnie narobiło się mnóstwo wszelakich lustrzanek Canona a do tego namieszali z numeracją że głowa boli.
Koleżanka chce jakiś aparat ... o ! Doradziłam lustro Canona bo wg mnie ma bardziej ergonomiczną obsługę korpusu niż Nikon (mam też d80). Co do zastosowań to takich rodzinno-domowych. Ponadto twierdzę, że każda lustrzanka zrobi lepsze jakościowo zdjęcia od kompaktu.
Przeglądanie rozpoczęłam od 1200d z jakimś kitem i poprosiłam o pomoc Was. Trudno mi coś doradzić bo ja mam innej klasy sprzęt i znam go. A zaproponować jej pełną klatkę z L'ką to przesada![]()
Powiem inaczej: prawdopodobnie Ty zrobisz lepsze zdjęcia 1200d z kitem, niż koleżanka FF z eLkami
A co do "lepszości", niektórzy użytkownicy bardzo sobie cenią zoom w granicach 300-400 lub więcej ("ściągnąć" coś np na wakacjach), inni wolą mieć aparat w małym futerale przy pasie albo wrzucony luzem do plecaczka, z lustrzanką tego nie da się zrobić. Nie myślałaś o poleceniu czegoś mniejszego? Może jakiś "superzoom", może bezlusterkowiec? Dużo zależy od tego, co głównie będzie robić koleżanka, warto to uwzględnić, i nie zawsze lustrzanka będzie najlepszym wyborem.
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
dokladnie tak, obecnie najlepszym moim zdaniem pomyslem na wysokiej jakosci zdjecia w ergonomicznym sprzecie to bezlusterkowce, super sprawa. Matryca i osiagi takie same a problem z BF i FF praktycznie wyeliminowany ze względu na brak wlasnie lustra. Małe, poręczne dobra jakosc, czego chcieć więcej?
A szybkość i czułość AF w bezlusterkowcach?
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
https://www.youtube.com/watch?v=WkhXFQIeJDE
https://www.youtube.com/watch?v=Q6N2KQ26fd4
myśle że nie zawiedzie się koleżanka![]()
Ostatnio edytowane przez GalaktycznyMuczaczo ; 12-12-2015 o 23:08
Koledzy, no bez przesady z tą obsługą lustrzanki ! Dlaczego nie ma zacząć przygody z fotografią od lustrzanki ? Może jej się to spodoba, znam wiele osób którym się to spodobało i wywałiły kompakty bo po tygodniu nie spełniały oczekiwań. Kompakt to praktycznie jest w każdym telefonie![]()