Nie grzeb w aparacie, szczegolnie chodzi mi o lustro i matowke. Z czasem pojawi sie tam kurz i chec jego usuniecia. Tych rzeczy a przynajmniej matowki nie dotykaj. Jedynie co mozesz zrobic to przedmuchac te emementy gruszka.
Nie grzeb w aparacie, szczegolnie chodzi mi o lustro i matowke. Z czasem pojawi sie tam kurz i chec jego usuniecia. Tych rzeczy a przynajmniej matowki nie dotykaj. Jedynie co mozesz zrobic to przedmuchac te emementy gruszka.
Aaaa nie sprawdzaj bf i ff obiektywów![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Cenna uwaga, najgorzej jak już raz zaczniesz.
Nie czyść też szkieł od środka, źle się to kończy.
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
rób zdjęcia zawsze z podpiętym obiektywem
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
łam zasady
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Dziękuję za wszystkie cenne rady. Postaram się być pilnym uczniem i z nich korzystać.
Jestem otwarty na wszelkie rady i nauki. Może ktoś z Was ma jakoś zebrane kompendium wiedzy praktycznej na temat robienia zdjęć aparatem EOS 700d. Instrukcja obsługi aparatu nigdy nie zastąpi praktyki.![]()
A to z innym EOSem czy nawet aparatami innych firm obowiązują inne zasady fotografowania? (Tylko nie pisać, że w N wszystko jest odwrotnie.)Może ktoś z Was ma jakoś zebrane kompendium wiedzy praktycznej na temat robienia zdjęć aparatem EOS 700d.
Czytaj, rób zdjęcia, jak czegoś nie zrozumiesz - szukaj, jak nie znajdziesz - pytaj...
PS Troszkę zawaliłeś, że nie wziąłeś 6d, tematów o nim od groma.
Ano jest, światłomierz to jeszcze większa masakra (trójkąt ekspozycji jedno, siła przyzwyczajeń drugie).
Ale nie męczmy autora tematu, niech opanuje chociaż podstawy jednej puchy.