Panie Becekpl zauważyłem po wpisach, że stara się Pan być bardzo dowcipnym człowiekiem. Jestem pewien, że Pana trollowe ego pęka z dumy i śmieje się do rozpuku gdy pisze Pan kolejne odpowiedzi. Szkoda tylko, że poza sarkazmem niskich lotów kompletnie nic nie wnoszą do dyskusji...
--- Kolejny post ---
No właśnie w tej 50 chciałem ulokować tą różnicę, bo ze stałek mam tylko manualnego heliosa i nie zawsze chce mi się bawić w kręcenie. Czyli twoim zdaniem 70D nie jest warty tej różnicy? ja głównie focę krajobrazy na wyjazdach w góry i do 70D głównie ciągnie mnie lepsza jakość wykonania i lepsza bateria.
--- Kolejny post ---
Myślałem i sporo czytałem o starszych wersjach 5D. Uznałem jednak, że na tym etapie nie chce przesiadać się na FF.
W chwili obecnej posiadam Canon 1000D + C EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM + C EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM + Manualny Helios 44M. Głównie skupiam się na krajobrazach i pod FF wypadałoby wymienić również szkła, a na to póki co nie mam środków. Poza tym cały czas sporo się uczę i w FF celuję w perspektywie 2 następnych lat.