Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Uniwersalny obiektyw - jaki

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Uniwersalny obiektyw - jaki

ten wątek to jakiś logiczny galimatias - nie istnieją dwie prawdy - to taka podstawowa zasada - jesteś zadowolony z kitów to nie zmieniaj (bo będziesz niezadowolony), nie ma jasnych pojedynczych obiektywów o zakresie pokrywającym dwa kity - koniec kropka nie ma o czym dyskutować, potrzebujesz jasny obiektyw do pomieszczeń - zwiększ iso, doświetl lampą - jasny obiektyw pomimo mylącej nazwy nie służy do fotografowania w ciemnym pomieszczeniu, chcesz jasny obiektyw kup stałoogniskowy do cropa 20, 24 czy nawet 35 - imieniny da się tym zrobić, do fotografowania ludzi w pomieszczeniu nie potrzebujesz ani 18mm ani 250mm. kit to dość podły jakościowo sprzęt "dobry bo tani" jak mawia mój znajomy, optycznie jest "dobry ale nie beznadziejny", jasność 3.5 osiąga na ułamku swego zakresu głównie to ma 5.6 czyli jest ciemne jak bobo. chcesz kupić 18-200 (i nie nazywaj tego jasnym obiektywem) -kupuj ale nie pytaj czy zdjęcia będą miały dobrą jakość - nie będą miały - ale może z drugiej strony taka jakość jest dla ciebie wystarczająca - skoro kity oblatują to może obleci 18-200 - my tego nie wiemy, to zależy od patrzącego na zdjęcie albo akceptuje otrzymany obrazek albo nie akceptuje - musisz sprawdzić sam.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 10-12-2015 o 11:00
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów