Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Fotografia produktowa 360 stopni - porównanie sprzętu i softu.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Sting
    Miasto
    Mszana Dolna

Domyślnie Odp: Fotografia produktowa 360 stopni - porównanie sprzętu i softu.

Mnie również zawsze zastanawiało, jak spisuje się Orbitvu w praktyce, bo wiadomo, że prezentacjyjne filmy od producenta sprzętu zawsze pokażą go w najlepszym świetle.
    Stół obrotowy ze skokiem o X stopni, oświetlenie i ogólnie cały plan można samemu ogarnąć, ale co później? Przecież dla jednego produktu, który będzie miał zdjęcia co np. 30 stopni nie będę szparował ręcznie 12 zdjęć. Zakodować to później w prezentację HTML5 to już z górki. Ale co ze szparowaniem tak dużej ilości zdjęć? Czy aby nie o to chodzi w urządzeniach typu Orbitvu, że soft robi to za użytkownika? Jeśli tak, to pytanie - czy nie można takiego oprogramowania kupić oddzielnie? Jeśli tak, to czy możecie coś polecić? Może jakieś pluginy do Photoshopa?

Awatar tomecki
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Fotografia produktowa 360 stopni - porównanie sprzętu i softu.

Generalnie chodzi chyba o to, że tu wszystko jest plug and play i naprawdę prawie wszystko robi się samo. Był u nas w firmie gość z Mode360 i zrobił prezentację. Jeśli dobrze ustawisz oświetlenie to reszta praktycznie robi się sama, pstryka, obraca, na koniec składa do kupy w prezentację, może zrobić film, można trzymać to u nich w chmurze, generalnie mega dobre wrażenie to na nas zrobiło, ustawisz sobie z ilu zdjęć chcesz mieć końcowy materiał, usuwasz tło, wszystko w ich sofcie. Ale nie wiem czy sam soft coś tu da bo musi się dogadywać z obrotowym stołem.
    40D + Tamron 17-50 F2.8 + Tamron 70-200 F2.8 + 430EX
    AE-1P + parę słoików i innych gadżetów

Uprawnienia umieszczania postów