Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Początkujący... Bardzo ;)

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Początkujący... Bardzo ;)

no trochę to trwało ale wybrałem trochę zdjęć https://opa.cig2.canon-europe.com/al...slMaH0J47sCNBM
    ponieważ tu raczkujemy to nie wiem czy ten katalog można obejrzeć klikając na link... w sumie zależy mi na szczerych opiniach do tych zdjęć i do kadrowania czy sposobu poszukiwania ujęć...
    część podwójnych bo próbowałem coś dłubać w programie canona digital photo profesjonal czy coś tam...
    moje ulubione to

i to... z wiadomych porzyczyn dziecko...

--- Kolejny post ---

i proszę o podpowiedź gdzie publikujecie swoje portfolio?

--- Kolejny post ---

A tak przy okazji... dawno tu nie zaglądałem więc dziękuję wszystkim, którzy odpisali od ostatniej mojej wizyty.

Ot wakacje, wcześniej praca na 3 zmiany można powiedzieć aparat poszedł trochę na półkę z braku czasu ale w międzyczasie jakiś kurs żona zrobiła żeby wiedzieć co to bokeh...i zgodnie z planem kilka tysięcy zdjęć dla dzieci z misiem i Mikołajem wcześniej... tak z biegu.

W sumie żeby zawodowcom nie wchodzić w paradę zdjęcia daliśmy po 2 miesiącach od wykonania. Wcześniej zamówiony fotograf sprzedał swoje zdjęcia więc nie konkurowaliśmy jakoś. I okazało się, że prawie wszystkie nasze zdjęcia też poszły bo były inne i chyba ciekawe

Ale fotografia to ciągłe poszukiwanie w zasadzie chyba tego co najważniejsze - kadru. Słucham czasem zawodowców jak mówią że jest jakieś ziarno dopuszczalne bo ciemno bo duże ISO a mnie się kiedyś wydawało że najważniejsza jest ostrość a teraz przymykam oko i szukam punktu na którym zatrzyma się mój wzrok...

Ps. brakuje mi 16-35 do zdjęć w przedszkolu raczej stałka chyba nie bo nie można się kręcić za bardzo między dziećmi jak się bawią i raczej trzeba coś ściągnąć szeroko z dalszej odległości.
    Ostatnio edytowane przez Wiktor.M ; 09-10-2016 o 15:00

Uprawnienia umieszczania postów