Dostałem wstępną informację z serwisu, że to co używam do testów (tablica z programu FoCal - http://s449182328.websitehome.co.uk/...rget_5r2ns.pdf) nie nadaje się do testów autofokusa. Wydawało mi się, że jak jest dużo kontrastowych elementów to dobrze, ale widać nie. Ponieważ autofokus może się tu pogubić... No może (a może nie?) - nie pracuje w serwisie Canona i nie pisałem oprogramowania obsługującego czujniki.
Taki wniosek został mi przekazany na podstawie filmiku na youtube (niestety nie udało im się ściągnąć plików z DropBoxa).
Tak właściwie jeżeli to jest taki beznadziejny obiekt do testów to dlaczego +0 jest mydło, a +13 w miarę OK. Ciekawe.
Dzisiaj zrobię testy fotografując coś innego - tylko co? Boję się, że jeżeli coś sobie wybiorę to też zostanie podważone i okaże się, że testy autofokusa można wykonać tylko dla super elemencie z serwisu.
Dodatkowo dostałem stronę z instrukcji 6D (nr 96).
Swoją drogą to ciekawe czy pracownicy CSI zaglądają tutaj...
Co do testów na duże odległości z światłem 1.4 to, nie będą one chyba wiarygodne i tutaj zrozumiałbym brak ostrości tam gdzie my sobie życzymy.