Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Obiektyw wielozadaniowy

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Obiektyw wielozadaniowy

skoro kolega myślał o zakupie 24-70 to zapewne szuka czegoś ze zmienną ogniskową bo jest to dośc "uniwersalne" z fajnym światłem i niezłą jakością, mozesz przeczytac o tym w pierwszym poście, ale jak to ktoś napisał "jak ja mam to inni też powinni" , no to moze jak juz puszczamy wodze fantazji to za kolegą zdebik zeby nie bylo polecam ci uniwersalnie kupic 24mm bo to fajna ogniskowa ale jak chcesz troche odciać to kup 35mm a jak troche wiecej to wes 50/1,8 koniecnznie 1,8 bo musi być jasno, powyzej 2,0 fotografia nie istnieje zwłaszcza w studio ale jakbys chcial wogole fajną GO to kup 85mm, ale skoro teraz masz apsc to kup jeszcze 10-22 od canona a jak bedziesz za rok kupował ff to odezwij sie to cos wymyslimi aaa wes jeszcze lampy, wiem ze pytales o 24-70 ale co mi tam wyzwalacze i lampy zią ... zdebik daj ty chłopu spokoj i podpowiedz w kwesti uniewrsalnego szkla bo za rok kolega po twoich pomysłach i tak skonczy z 24-70

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Inna sprawa to swiatlo. Dobre swiatlo da Ci wiecej niz "uniwersalne" szklo, nawet takie z f1.2.
    no jasne dlatego własnie jak w małym pokoju mam ograniczoną ilość miejsca wyciągam moje 135/2,0 nie no super pomysł
    Ostatnio edytowane przez GalaktycznyMuczaczo ; 25-11-2015 o 01:55
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów