U mnie w 6d syf na matrycy pojawił się po jakichś 6 miesiącach dość intensywnego używania aparatu. Nic na to nie poradzisz. Musisz znaleźć odpowiedni serwis, zapłacić i odebrać czysty. Sam nie kombinuj bo zepsujesz![]()
U mnie w 6d syf na matrycy pojawił się po jakichś 6 miesiącach dość intensywnego używania aparatu. Nic na to nie poradzisz. Musisz znaleźć odpowiedni serwis, zapłacić i odebrać czysty. Sam nie kombinuj bo zepsujesz![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Problem w tym, że ja tak intensywnie nie używałam, jeżeli chodzi o ilość zmiany obiektywów w kiepskich warunkach. Jeżeli chodzi o ilość zdjęć to tak, ale czy naciskanie migawki brudzi matrycę ?
--- Kolejny post ---
Czyściłam na razie na sucho pędzelkiem visibledust, ale za dużo nie pomogło. Trochę się boję "na mokro". 600 czyściłam już wcześniej i nawet jej nic nie zrobiłam (patyczki rotin + płyn)Mam płyn do czyszczenia matryc, mam prawie sterylne szpatułki do czyszczenia matryc. Ale czy to odpowiedni sprzęt ?
--- Kolejny post ---
czasami sama mam wątpliwościdzięki
--- Kolejny post ---
Ok. Ale brudna matryca od czego ? Czy od paru zmian na zewnątrz obiektywu czy od oleju z obiektywu ?
Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 20-11-2015 o 22:07
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.