Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakie obiektywy dla początkującego.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Silveraxe
    Miasto
    Newcastle

Domyślnie Odp: Jakie obiektywy dla początkującego.

Na wstępie chciałbym się przywitać, jestem tu nowy z fotografią dopiero zaczynam wiwec proszę o wyrozumiałość. No ale do tematu.
    Zakupiłem Canona 1000D z standardowym obiektywem 18-55. A że chcę robić zdjęcia krajobrazów, zwierzęta i takie tam, makro, czasem sportowe (głównie sporty samochodowe) no i oczywiście czasem takie zwykłe "u cioci na imieninach". Raczej będę wybierał używane z racji ograniczonego budżetu. Myślałem nad sigmą lub tamronem dla mnie szczerze żadnej różnicy nie ma nawet pewnie nie zauważę różnicy. Ale sa tańsze z tego co widziałem. No więc pytanie, jakie obiektywy do tego? Chcę się też bawić rozmyciem tzw. bokeh ( poprawcie mnie jak źle napisalem) no i strasznie mnie jara "zamrażanie" wody. W ogóle strasznie mnie jara wszystko co z fotografią dla tego trochę moge być chaotyczny

No i chyba do tego się zastosuje. Dokupie jeszcze obiektyw stało ogniskowy http://www.optyczne.pl/3.1-Test_obie..._f_1.8_II.html czytałem ze jest bardzo dobry dla początkujących.
    A jak już się na pstrykam ogarnę to będę wiedział co chcę robić.
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Polecam ci dużo literatury fotograficznej do czytania a do pisania słownik ortograficzny.
    Z nowomowy już nie wyrośniesz i bliżej ci do grypsery wieziennej nizli do poprawnej wymowy i prawidłowej składni.
    DO SZKOŁY!
    Ostatnio edytowane przez Silveraxe ; 17-11-2015 o 16:39
    Olympus OM10 2x Zuiko Miranda 300 mm + extender.
    C.7D, C.5D, C.100D C.SX130is. 18- 55mm IS/ 50mm 1.4/ 24-105mm/ 70- 300mm, 1200 mm Maksutov, 580EX i 580 EXII
    Godox DE300/ 400, Eizo CS230

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Silveraxe Zobacz posta
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Polecam ci dużo literatury fotograficznej do czytania a do pisania słownik ortograficzny.
    Z nowomowy już nie wyrośniesz i bliżej ci do grypsery wieziennej nizli do poprawnej wymowy i prawidłowej składni.
    DO SZKOŁY!
    warto poczytać o interpunkcji, jak już wypominamy ortografię i grypserkę.
    poczytaj o przecinkach przed spójnikiem "a" oraz "i"

zresztą do pisania to służy papier i długopis, a słownik ortograficzny pełni zupełnie inną rolę
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Dopiero zaczyna Awatar Silveraxe
    Miasto
    Newcastle

no popacz popacz
    Ostatnio edytowane przez Silveraxe ; 18-11-2015 o 00:29
    Olympus OM10 2x Zuiko Miranda 300 mm + extender.
    C.7D, C.5D, C.100D C.SX130is. 18- 55mm IS/ 50mm 1.4/ 24-105mm/ 70- 300mm, 1200 mm Maksutov, 580EX i 580 EXII
    Godox DE300/ 400, Eizo CS230

Uprawnienia umieszczania postów