Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Canon EOS 6D i 7D Mark II który?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D i 7D Mark II który?

Nie ma się co tak podniecać nikonami. Jeśli 7d nie ma gorszej matrycy od 6d, to ten pierwszy będzie chyba lepszy do wnętrz niż 6d. Canon to bardzo dobre aparaty. Można zrobić nimi wszystko. Jeśli ktoś zmienia system bo coś mu nie wychodzi z canonem, to powinien spędzać więcej czasu z instrukcją obsługi albo jakimiś książkami o fotografii. Mam 5d mk1, 6d i d810. Zmieniłem system nie dlatego że coś mi nie wychodziło a ze zwykłej ciekawosci - tak dla ścisłości .

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Canon 7DMK II do zdjęć akcji (sport,przyroda itp)super ale do tych pozostałych wymienionych przez Ciebie , polecam 5D MK 3
    ------------Canon 5 D Mark III-----------------------------------------
    www.kubis.fotoprzyroda.pl

------------------------------------------------------

Cytat Zamieszczone przez lukaszfatyga Zobacz posta
    Cel to fotografia wnętrz z wykorzystaniem światła zastanego w związku z zawodem.
    Jeżeli budżet masz zamknięty, to zdecydowanie wybrałbym 6D. Natomiast 5Dmk3 dodatkowo zaoferuje Ci to, co posiada 7Dmk2 a brakuje 6D.

Hobbystycznie sport,wildlife, imprezy np. red bull, czyli samoloty, motocross. FF czy crop? Obiektywy do kupienia.
    7Dmk2 byłby lepszym wyborem, ale 6D też sobie powinien poradzić. Napisałem powinien, bo nie mam 6D i tak mi się wydaje.

To co można zauważyć w 7Dmk2 względem FF (5Dmk3, 1Dx), to różnica w jakości pomiędzy obrazkami jakie dają. Crop ma mniej ostry (szczególnie to widać w 1:1) obrazek, co przekłada się na "gorszy" detal.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Jeżeli budżet masz zamknięty, to zdecydowanie wybrałbym 6D. Natomiast 5Dmk3 dodatkowo zaoferuje Ci to, co posiada 7Dmk2 a brakuje 6D.

7Dmk2 byłby lepszym wyborem, ale 6D też sobie powinien poradzić. Napisałem powinien, bo nie mam 6D i tak mi się wydaje.

To co można zauważyć w 7Dmk2 względem FF (5Dmk3, 1Dx), to różnica w jakości pomiędzy obrazkami jakie dają. Crop ma mniej ostry (szczególnie to widać w 1:1) obrazek, co przekłada się na "gorszy" detal.
    Nazwijmy rzecz po imieniu: do wnętrz będziesz potrzebował szerokich kątów.
    A to przemawia za FF. Radzę zacząć od wyboru odpowiedniego obiektywu a potem dopiero zabawiać się gadżecikiem jakim jest puszka.

no to zaczynam zbierać na 5d3 dziękuję wszystkim za udział

Coś już napisał

Śpisz się powoli
    30D+pare szkiełek

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

no to zaczynam zbierać na 5d3 dziękuję wszystkim za udział
    Jak jeszcze trochę poczekasz to zapewne dostaniesz propozycje 1d
    Dobrze ktoś tutaj wcześniej napisał, że najpierw to sobie ustal obiektywy bo te są najważniejsze a nie puszka do nich dopięta. Skoro nie stać Cię teraz na 5d3 to dolicz sobie do tego jeszcze obiektywy i zobacz ile będziesz musiał zbierać (a może jak dozbierasz to wyjdzie 5dIV i wtedy 3 już będzie be). Do zadań, które napisałeś można użyć i 70d z odpowiednim obiektywem, w zasadzie każdy apart z odpowiednim obiektywem będzie dobry. Rodzina robi imprezy lotnicze 5d2 a przecież ono podobno nie ma AF i kompletnie się do niczego nie nadaje

Odnośne tematu - 7D Mark II. Dlatego ze autofokus jest lepiej. Szczególnie w pod czas nagrywania wideo.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów