Pokaż wyniki od 91 do 100 z 108

Wątek: Kalibrator X-Rite ColorMunki Smile

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Kalibrator X-Rite ColorMunki Smile

Cytat Zamieszczone przez asdf Zobacz posta
    Nie tak ciężko ogarnąć ten test (pod względem klasy monitora), na LG IPS za 6 stówek bardzo słabo się jakieś kolorki przez środek przebijają (ustawienia na oko), troszkę gorzej z laptopem, ale i tak intensywność tych kolorów jest baaardzo niewielka.
    Do tego dochodzi jeszcze jedna obserwacja, test działa tylko w 1:1, po jakimkolwiek przeskalowaniu są kolorowe paski.
    Bawię się z ustawieniami i jakoś udało mi się ustawić monitor do zadowalających wyników. Wcześniej obrazu testowego nie powiększałem, dziś w 1:1 rzeczywiście kolorki były bardzo mało widoczne. Podbiłem gammę w HD Intel i obniżyłem kontrast i teraz ciężko się dopatrzyć tych kolorowych pasków, trzeba naprawdę wytężyć wzrok. Przy tych ustawieniach na tej karcie testowej Black level - Lagom LCD test brakuje mi tylko kwadratu nr.1, a na tej White saturation - Lagom LCD test zaliczone wszystkie szachownice. Natomiast tutaj Contrast - Lagom LCD test też prawie wszystko wyszło, tylko niebieskiej jedynki prawie nie widzę, widać ją dopiero z odległości jakichś 40cm. od monitora. Ogólnie wszystkie pola nr.1 wpadają w szarość i nie wiem czy tak ma być. Oprócz niebieskiego widzę je wyraźnie. Z zastosowanymi ustawieniami mam teraz troszkę mniejszy kontrast na oglądanych fotografiach. Po porównaniu starszych wydruków z labu (u Fotojokera) kolory są ok. jak na moje amatorskie oko. Zdjęcia mają tylko troszkę podbity kontrast.

Nie wiem też czy to ma jakieś znaczenie ale mój panel sterowniczy Intela HD widzi monitor jako telewizor cyfrowy LG IPS FHD.
    Ostatnio edytowane przez ocean ; 23-11-2016 o 23:14

Uprawnienia umieszczania postów