Witam posiadam canona 100d z kitowym obiektywem który chcę wymienić na coś lepszego z lepszym światłem i ostrością. Możecie mi coś doradzić. Myślałem o Tamronie 17-50 ze światłem 2,8
Witam posiadam canona 100d z kitowym obiektywem który chcę wymienić na coś lepszego z lepszym światłem i ostrością. Możecie mi coś doradzić. Myślałem o Tamronie 17-50 ze światłem 2,8
lepiej sigmę o tych samych parametrach, a dlaczego to znajdziesz na forum. Tylko użyj "szukajki" Przeszukaj Canon-Board.info przez Google albo wpisz w google z dopiskiem canonboard.
Mnóstwo tematów, które na pewno pomogą w wyborze.
SONY
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Galaktyczny dobrze pisze , polać mu![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
galaktyczny odleciał w międzygwiezdność
przecież kolega ma 100D, a nie 5III, więc cena szkła też musi być "adekwatna"
za Salasem: Sigma 17-50/2.8 (miałem - rewela, sprzedałem, bo zachciało mi się FF)
Mam Sigmę 17-50 od igor58- naprawdę fajne szkiełko, zdecydowanie lepiej obrabia mi się zdjęcia niż z Tamrona 17-50, a to był główny powód zmiany. Jeżeli jednak masz mniejsze fundusze - bierz Tamrona 17-50, ale wersję bez stabilizacji.
/ Canon /
Ja również polecę Sigmę 17-50 ze stabilizacją. Jest ostra, stabilizacja również się dobrze spisuje. Kiedyś miałam Tamrona 17-50 ale dość szybko go sprzedałam (mnie nie zachwycił).
Ja posiadam Tamrona 17-50 ze stabilizacją od kilku lat i według mnie jest to całkiem dobry obiektyw, najostrzejsze zdjęcia otrzymuje przymykając przysłonę do ok. 4-4.5 ale i przy pełnym otwarciu nie jest źle, na stabilizację nigdy nie narzekałem. Sigmy nie miałem okazji używać więc nie wiem czy jest lepsza czy nie
Dzięki za opinie