Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Krajobraz !

Domyślnie Krajobraz !

Witam,
    Aktualnie posiadam Canona 1100D, chciałabym kupić do niego obiektyw do fotografowania krajobrazu. Jakieś rady, jakiś konkretny obiektyw możecie polecić?
    (jeżeli źle podpięłam temat to od razu przepraszam ale jestem nowa na forum)

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Krajobraz !

a użyłaś opcji szukaj? nawet niekoniecznie na tym forum? w samych googlach są setki tematów po polsku a jeszcze więcej po angielsku. Ile razy można pisać to samo.
    Kup sobie canona 10-18 stm 18-55 stm i 55-250 stm. Za 2tyś PLNow masz cały potrzebny zakres. Kup i idź w plener robić fotki
    SONY

Uzależniony

Właśnie też myślałem nad takim zestawem. Będzie bardzo lekki :-)

Dopiero zaczyna

Polecam Canona 10-18, nieduży, lekki, tani i przede wszystkim ostry.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez marta.o Zobacz posta
    Aktualnie posiadam Canona 1100D, chciałabym kupić do niego obiektyw do fotografowania krajobrazu. Jakieś rady, jakiś konkretny obiektyw możecie polecić?
    Jak chcesz jeden obiektyw, moim zdaniem najlepszy do cropowych landszftów to polecam Canon 15-85.

Jakość obrazka wynagradza wszystko.

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Jak chcesz jeden obiektyw, moim zdaniem najlepszy do cropowych landszftów to polecam Canon 15-85.

Jakość obrazka wynagradza wszystko.
    Witam
    Popieram w całości ....poza jakością obrazka jest jeszcze fajna ogniskowa , a światełka wystarcza nawet do zdjęć wieczornych........
    pozdrawiam wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez marta.o Zobacz posta
    Witam,
    10-22 o ile takie ogniskowe ci odpowiadają, warto go przetestować przed zakupem, mi zupełnie nie podszedł. 15-85 najlepszy jakościowo i najbardziej uniwersalny zoom na apsc.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Skąd przekonanie, że do krajobrazu potrzeba UWA? Bo ja jakiś dziwny jestem i polecę tele 70-200/4L. Zakres w sam raz, cena znośna i wielkość absolutnie kompaktowa. Jadę w góry to biorę jakiś standardowy zoom typu 16-50 oraz 55-210 przy czym akurat w góry to zabieram zazwyczaj nexa bo mniej muszę tachać. No i statyw lżejszy przy okazji
    Widzę ostrość na nieskończoności...!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez cubbus Zobacz posta
    Skąd przekonanie, że do krajobrazu potrzeba UWA? Bo ja jakiś dziwny jestem i polecę tele 70-200/4L.
    Wszystko zależy z jakiej odległości i w jakiej perspektywie robisz landszafty. Nieraz niezbędny jest UWA a nieraz tele.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Mam C15-85 genialne szkło mogę polecić śmiało zaspokoi 90 % potrzeba na początek (z tym że ciemny trochę)ale krajobraz jak najbardziej, oraz UWA C10-22 jak potrzeba szeroko bądź sigma 10-20 może być f4-5,6 (ciemniejsza wersja) :-) i w plener...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów