Witam,
Aktualnie posiadam Canona 1100D, chciałabym kupić do niego obiektyw do fotografowania krajobrazu. Jakieś rady, jakiś konkretny obiektyw możecie polecić?
(jeżeli źle podpięłam temat to od razu przepraszam ale jestem nowa na forum)![]()
Witam,
Aktualnie posiadam Canona 1100D, chciałabym kupić do niego obiektyw do fotografowania krajobrazu. Jakieś rady, jakiś konkretny obiektyw możecie polecić?
(jeżeli źle podpięłam temat to od razu przepraszam ale jestem nowa na forum)![]()
a użyłaś opcji szukaj? nawet niekoniecznie na tym forum? w samych googlach są setki tematów po polsku a jeszcze więcej po angielsku. Ile razy można pisać to samo.
Kup sobie canona 10-18 stm 18-55 stm i 55-250 stm. Za 2tyś PLNow masz cały potrzebny zakres. Kup i idź w plener robić fotki
SONY
Właśnie też myślałem nad takim zestawem. Będzie bardzo lekki :-)
Polecam Canona 10-18, nieduży, lekki, tani i przede wszystkim ostry.
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
Skąd przekonanie, że do krajobrazu potrzeba UWA? Bo ja jakiś dziwny jestem i polecę tele 70-200/4L. Zakres w sam raz, cena znośna i wielkość absolutnie kompaktowa. Jadę w góry to biorę jakiś standardowy zoom typu 16-50 oraz 55-210 przy czym akurat w góry to zabieram zazwyczaj nexa bo mniej muszę tachać. No i statyw lżejszy przy okazji![]()
Widzę ostrość na nieskończoności...!
Mam C15-85 genialne szkło mogę polecić śmiało zaspokoi 90 % potrzeba na początek (z tym że ciemny trochę)ale krajobraz jak najbardziej, oraz UWA C10-22 jak potrzeba szeroko bądź sigma 10-20 może być f4-5,6 (ciemniejsza wersja) :-) i w plener...